3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Την Δευτέρα 3/10/2016 
πραγματοποιήσαμε δράσεις για την 
3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 
με θέμα:   
 
«Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας:  Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους»


Αρχικά, συναντήσαμε τους παίκτες της ομάδας πετοσφαίρισης Βοχαϊκού Κορινθίας, οι οποίοι μας συμβούλεψαν για την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας και μας δίδαξαν τεχνικές του αθλήματος στο χώρο της αυλής του σχολείου μας.

 

 

Έπειτα, στον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας προβλήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο για την αξία της προσπάθειας, της συμμετοχής, της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού στον αντίπαλο και για την προσπάθεια που καταβάλλουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον αθλητισμό με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μερικά από τα βίντεο που είδαμε:

1.Στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο δεύτερος αθλητής, βοηθάει τον πρώτο, που είναι αδερφός του να τερματίσει.

2.Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης μεταξύ του νυχτερινού φύλακα και του υπαλλήλου καθαριότητας, όπου ο πρώτος επιδεικνύει τις εξαιρετικές καλαθοσφαιρικές ικανότητες του στον δεύτερο. Ο υπάλληλος καθαριότητας δεν μένει φυσικά ασυγκίνητος και δοκιμάζει και αυτός. Η συνέχεια επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους δυο πρωταγωνιστές και αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με άλλα γνωστικά πεδία (Φυσική,  Μαθηματικά)

3.Ένας μικρός που θέλει να παίξει μπάσκετ, συναντάει την άρνηση των μεγαλύτερων στο σχολείο που τον θεωρούν… κοντό. Κάποιος όμως άγνωστος που θα γνωρίσει θα τον βοηθήσει να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους τον σνομπάρουν. 

4.Ο συνεχής αγώνας μιας μικρής πρωταθλήτριας για να πετύχει το τέλειο. 

5.Μια ομάδα μικρών ποδοσφαιριστών στην Κίνα ονειρεύεται τη συμμετοχή της στο τοπικό πρωτάθλημα. 

You may also like

1 σχόλιο

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» – Loveteaching 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:44

[…] 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:«Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού: Αθλούμαι…ΧαράΖΩ το μέλλον 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?