Εκπαιδευτική επίσκεψη στον STEM Education

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης
Οι φυσικές επιστήμες και η εκπαιδευτική ρομποτική 
γίνονται «παιχνίδι»

Τον Νοέμβριο πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στον οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM Education ο οποίος διεξάγει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση.
Στην Ευρώπη οι χώρες που θέλουν να αναπτύξουν τη βιομηχανία τους προσπαθούν να εντάξουν το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) στην εκπαίδευση.
Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος, η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, ενώ θα απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική και πραγματοποίησαν με την βοήθεια του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικό κιτ Lego WeDo 2.0


Οι μαθητές ήταν κατενθουσιασμένοι και δήλωσαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν μελλοντικά με την ρομποτική. 
Το ρομπότ με αισθητήρες κίνησης που συναρμολόγησαν οι μαθητές, το οποίο δεχόταν εντολές από ειδικό πρόγραμμα λογισμικού που ήταν εγκατεστημένο στο tablet και συγχρονισμένο με το ρομπότ. 

Μια εμπειρία που έμεινε σε όλους μας αξέχαστη!



You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?