"Look at me" by Samsung

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Η εφαρμογή της Samsung που βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό
Ο αυτισμός είναι μία αναπτυξιακή διαταραχή που εμποδίζει την δυνατότητα ενός ατόμου να επικοινωνεί με τους γύρω του. 

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει δώσει στα χέρια των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών των παιδιών με αυτισμό, εργαλεία που μέχρι πριν μερικά χρόνια ούτε μπορούσαμε να τα φανταστούμε!

Η εταιρία Samsung, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτή την ικανότητα και να βοηθήσει παιδιά που υποφέρουν από τη διαταραχή να εκπαιδευτούν και να βελτιωθούν στην επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. 


Η εφαρμογή “Look at me” χρησιμοποιεί φωτογραφίες, τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, καθώς και μία σειρά από μικρής διάρκειας διαδραστικά παιχνίδια, που μαθαίνουν τα αυτιστικά παιδιά να παρατηρούν πρόσωπα και να αναγνωρίζουν μορφασμούς και συναισθηματικές αντιδράσεις έτσι ώστε να μάθουν πώς να διατηρούν την καλύτερη δυνατή επαφή με τα μάτια, κάτι που δυσκολεύονται να κάνουν.

Δημιουργήθηκε από μια επιστημονική ομάδα κλινικών ψυχολόγων και ψυχιάτρων του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σεούλ Bundag και το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Yonsei, με στόχο την ενδυνάμωση των επικοινωνιακών ικανοτήτων των πασχόντων ατόμων γενικά και ειδικότερα στη βελτίωση της συγκέντρωσής τους.
Η ομάδα πίσω από την εφαρμογή πραγματοποίησε μία κλινική δοκιμή με 20 παιδιά για οκτώ εβδομάδες, και όπως υποστηρίζει το 60% των παιδιών που εξετάστηκαν έδειξαν βελτίωση στην διαδικασίας οπτικής επαφής.
Η Samsung παρουσιάζει το εγχείρημά της με ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση, υποστηρίζοντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ενασχόλησης ενός αυτιστικού παιδιού με την εφαρμογή αυτή, για 15-10 λεπτά καθημερινώς.


Η εφαρμογή μάλιστα αναλαμβάνει να ενημερώσει τους γονείς του παιδιού για την πρόοδο που σημειώνει. 
Είναι δωρεάν και μπορεί κάποιος να την κατεβάσει εύκολα από το Play Store της Google.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?