Συμμετοχή στην καμπάνια "Η δύναμη είναι στο χέρι σου"

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης
Πώς είναι να κάνει ένα παιδί μάθημα κάτω από ένα δέντρο
 γιατί δεν υπάρχει σχολική τάξη;
Πόσο συχνά πηγαίνει στο σχολείο;

Τα παιδιά στο χωριό Γκαλαγκάλα στην Ουγκάντα θέλουν να πηγαίνουν κάθε μέρα, γιατί ξέρουν ότι είναι το εισιτήριό τους για ένα καλύτερο μέλλον.Όμως αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν γιατί όταν βρέχει δεν έχουν αίθουσα για να κάνουν μάθημα. 


Αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα σχολεία 
της Ελλάδας και της Κύπρου
 ενώνονται για να στηρίξουν ένα σχολείο στην Αφρική!




Τον Ιούνιο του 2016, 42 Ανάδοχοι Παιδιού και εθελοντές ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να χτίσουν 2 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο του χωριού Γκαλαγκάλα. Οι τάξεις ολοκληρώθηκαν αλλά κάποια παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Το σχολείο χρειάζεται ακόμα δύο αίθουσες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν όλα τα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό.

Βίντεο από το εθελοντικό ταξίδι 
της Actionaid Hellas στην Ουγκάντα

Η Ουγκάντα βρίσκεται στην κεντρική Αφρική με πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη την Καμπάλα. Βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Βικτόρια και συνορεύει με το Κονγκό, το νότιο Σουδάν και την Κένυα. Έχει έκταση 236.000 χλμ. και πληθυσμό 36 εκ. κατοίκους. Στην Ουγκάντα το προσδόκιμο ζωής είναι 55 χρόνια, 20% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, 6% των παιδιών πεθαίνει στον πρώτο χρόνο ζωής του ενώ 15% των παιδιών κάτω από 5 ετών υποσιτίζεται.

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλυτώσουν.


Το πρωί τα παιδιά περπατάνε 1,5χλμ για να φέρουν νερό στο σπίτι τους, κουβαλώντας μεγάλα μπιτόνια στο κεφάλι. Βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού και μετά πηγαίνουν στο σχολείο, όπου περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους. Στο διάλειμμα τα παιδιά παίζουν με ζωάκια που φτιάχνουν από λάσπη. Κάνουν μάθημα κάτω από ένα αχυρένιο υπόστεγο ή το μεγάλο δέντρο εκεί κοντά και κάθονται πάνω στο χώμα. Κάθε τάξη έχει περίπου 25-30 παιδιά. Στο σχολείο μαθαίνουν γραφή, ανάγνωση, αριθμητική και αγγλικά. Δεν έχουν βιβλία αλλά μόνο ένα τετράδιο και μολύβι. 

Αποφασίσαμε με πολλή αγάπη κι αλληλεγγύη 
για τα παιδιά του Γκαλαγκάλα
 που διαβιώνουν κάτω από δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες 
τα φετινά Χριστούγεννα να τους κάνουμε 
το πιο πολύτιμο δώρο…

Το δώρο της εκπαίδευσης


Παραγγείλαμε 15 βραχιολάκια (2€ το καθένα)
για να βοηθήσουμε να χτιστούν 
δύο ακόμη αίθουσες για τα παιδιά του Γκαλαγκάλα! 

Εξάλλου έχουμε μάθει ότι 
η αλληλεγγύη καταφέρνει τα πάντα!  


Γνωρίζουμε ότι και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύ σημαντική!
Όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας 
θα χρειαστούμε τη βοήθεια των άλλων…


Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ16/194962/Δ2

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?