Η Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Η Φρουτοπία είναι η ελληνική σειρά κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους με 50 τεύχη.

Ακούστε το τραγούδι της Φρουτοπίας!!
Η Φρουτοπία αναφέρεται ως «μια μακρινή χώρα που συνορεύει στα δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, στα ανατολικά με το Πιπερού και στα βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουρητού. 
Το 2010, στην Δ΄ έκδοση του βιβλίου γλώσσας της Δ΄ δημοτικού συμπεριλήφθηκε ένα απόσπασμα από το τεύχος 9 «Ο μανάβης και η σοπράνο», το οποίο διδαχθήκαμε σήμερα το πρωί στην ώρα της Γλώσσας στην τάξη μας.

Το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση το 1985, από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες κουκλοθεάτρου και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 
Αν πατήσετε εδώ μπορείτε να δείτε τον Ευγένιο Τριβιζά να ποζάρει με τις αυθεντικές κούκλες της Φρουτοπίας!

 Φρουτοπία -Ευρυδίκη Ντεσιμπέλ
Ο τρόπος συγγραφής της Φρουτοπίας, όπως και πολλών άλλων έργων του Τριβιζά, επιτρέπει σε αναγνώστες όλων των ηλικιών να την απολαύσουν. Υπάρχουν επιρροές στην γραφή από την επικαιρότητα, οι οποίες αποδίδονται μέσα από αλληγορίες ή συμβολισμούς, ενώ συχνά αποκτούν και πολιτική διάσταση. 
Σύμφωνα με τον Τριβιζά στη συνέντευξή του «Το παραμύθι έγινε μνημόνιο» πάντα θα υπάρχουν κολοκυθάκια που ονειρεύονται να δείρουν μανάβηδες, υπουργικά συμβούλια που απαρτίζονται από σπουδαία λάχανα, επίδοξοι καρπουζοκράτορες, βλίτα που επιδιώκουν να γίνουν υπουργοί παιδείας και υποβαθμισμένες γειτονιές, κατοικούμενες από λεμονόκουπες.

Η μαθήτρια Αγγελική Π. επηρεασμένη από τη Φρουτοπία και τον Αιμίλιο το Μήλο δημιούργησε αφίσα για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα:Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»
Μπορείτε να δείτε εδώ την καταπληκτική ομιλία “Ας φανταστούμε” του Ευγένιου Τριβιζά.
Τέλος, καλό θα ήταν να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο: Ο Ευγένιος Τριβιζάς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παιδικού e-book” 

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?