Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Τον αναστημένο Χριστό επιθύμησε πολύ να δει κι ένας από τους μαθητές Του, ο Θωμάς. Απλός ψαράς ήταν από τη Γαλιλαία, ευλαβής και πιστός, τότε που τον κάλεσε κοντά Του ο Κύριος και Τον ακολούθησε με μεγάλη αγάπη. Όταν όμως ο Χριστός αναστήθηκε κι εμφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα στους μαθητές Του, ο Θωμάς έλειπε. Αναρωτιόταν μετά λοιπόν, πώς θα κήρυττε την Ανάστασή Του στα πέρατα του κόσμου, χωρίς να Τον έχει δει Αναστημένο; Το μυαλό του δε χωρούσε τέτοιο μεγάλο θαύμα και γι’ αυτό είπε στους υπόλοιπους Αποστόλους: «Εάν δεν Τον δω κι εγώ και δεν αγγίξω τις πληγές απ’ τα καρφιά κι από τη λόγχη, δεν θα πιστέψω».
Την επόμενη Κυριακή ξαναβρέθηκε ξαφνικά ο Ιησούς ανάμεσα στους μαθητές Του, ενώ οι πόρτες ήταν κλειστές και κάλεσε τον Θωμά να Τον ψηλαφίσει για να μην είναι πια άπιστος. Ο Απόστολος αμέσως Τον προσκύνησε συγκινημένος και είπε: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!». 
Τότε ο Χριστός τον δίδαξε πως όλοι εμείς που θα Τον πιστέψουμε χάρη στα λόγια των Αποστόλων και τη ζωή των Αγίων, χωρίς να Τον έχουμε δει, θα έχουμε πολύ μεγάλη χαρά, σαν τη δική του κι ακόμη περισσότερη, γιατί θα αγγίζουμε το Σώμα Του μέσα στη Θεία Κοινωνία και θα Τον παίρνουμε μέσα στην καρδιά μας.
Ο Απόστολος Θωμάς, μετά την Πεντηκοστή ανέλαβε μια πολύ δύσκολη αποστολή: να κηρύξει τα λόγια του Χριστού στη μακρινή Ινδία, που οι κάτοικοί της είχαν τη φήμη τρομερών κι άγριων βαρβάρων. Στο τέλος μαρτύρησε για τον αγαπημένο του Κύριο, όταν ένας από τους υπόλοιπους ειδωλολάτρες βασιλιάδες θύμωσε με το έργο του και διέταξε τους στρατιώτες του να τον σκοτώσουν με τα ακόντιά τους. Τον γιορτάζουμε στις 6 Οκτωβρίου, του αφιερώνουμε όμως και τη δεύτερη Κυριακή μετά από κάθε Πάσχα, ομολογώντας μαζί του με χαρά: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!»Η Κάρα του Αγίου Θωμά βρίσκεται στη Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου.
“Ο Θωμάς δεν ήταν σίγουρα κακόπιστος ούτε ευκολόπιστος. Ήταν ειλικρινής, ντόμπρος, γνήσιος, δυσκολόπιστος, ατόφιος, τίμιος και αληθινός. Η καλή του απιστία έκανε το Χριστό να ξανάλθει γι’ αυτόν. Ο Χριστός του προσφέρθηκε για την ειλικρίνειά του. Δεν τον μάλωσε, που ζήτησε να τον δει, να τον ψηλαφήσει. Όμως τελικά μακάρισε κι ευλόγησε αυτούς που δεν θα δουν και θα πιστέψουν.
Η απιστία φυσικά είναι ελεύθερη επιλογή του καθενός. Η απιστία λέει πως βασίζεται μόνο σε ό,τι βλέπει και πιάνει και κατανοεί η λογική. Η πίστη θα λέγαμε είναι με δυσκολία, επικινδυνότητα, ρίσκο και τόλμη. Γι’ αυτό μακαρίζει αυτούς που πιστεύουν χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις. Η πιο δυνατή απόδειξη είναι η βεβαίωση της καρδιάς μας.”
Μοναχός Μωϋσής Αγιορείτης

Χρόνια πολλά με υγεία 
και πολλές στιγμές ευτυχίας 
σε όλους τους αναγνώστες
που εορτάζουν σήμερα 
και στις οικογένειές τους!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?