Δημιουργούμε δασοπαιχνίδια με Hotpotatoes!

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Σε συνέχεια των δράσεων που έχουν παρουσιαστεί προηγουμένως, στα πλαίσια του προγράμματος Teachers4europe, στα πλαίσια καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δρω στη φύση κι εξερευνώ τη βιοποικιλότητα» που υλοποιείται στη Δ2 τάξη τη σχολική χρονιά 2016-2017 και στα πλαίσια της συμμετοχής μας  στο διεθνές ευρωπαϊκό δίκτυο με συμμετοχή 15 ευρωπαϊκών χωρών  «Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση» υπό την αιγίδα του δικτύου Ecoschools-Οικολογικά Σχολεία της ΕΕΠΦ-FEE Foundation for Environmental Education οι μαθητές δημιούργησαν μέσω του «HotPotatoes» ενός προγράμματος ανοιχτού λογισμικού, εκπαιδευτικές ασκήσεις διαφόρων μορφών όπως: κουίζ πολλαπλής επιλογής, σύντομων απαντήσεων, μπερδεμένες προτάσεις, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενών λέξεων.
Η παιδαγωγική αξία των προγραμμάτων του Hotpotatoes βρίσκεται κυρίως στη δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές να φτιάξουν εύκολα πολλά και διαφορετικά είδη ασκήσεων με τη μορφή ιστοσελίδων (html)
Πατήστε εδώ για να λύσετε τις εκπαιδευτικές ασκήσεις και τα ωραία δασοπαιχνίδια που δημιούργησαν οι μαθητές!! Στη συνέχεια πατάτε λήψη στα αρχεία htm και μετά τα ανοίγετε και παίζετε! Καλή σας επιτυχία!
Οι ασκήσεις συνδυάστηκαν κατάλληλα με τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται φέτος και έγινε αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος για εμπέδωση της παραγόμενης γνώσης, για χρήση των νέων τεχνολογιών και για ανατροφοδότηση (feedback).




You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?