Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Quiver 3D painting:Ευρωπαϊκές σημαίες

Στη συνέχεια των δράσεων μας «Μαθαίνουμε τις ευρωπαϊκές σημαίες» με τη βοήθεια της εφαρμογής Quiver 3D painting οι ζωγραφιές μας…ζωντάνεψαν και οι σημαίες μας κυμάτισαν μέσα στην τάξη μας!
Η εφαρμογή Quiver 3D painting αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο μπορεί να ζωντανέψει τις ζωγραφιές των μαθητών στην οθόνη της κινητής συσκευής ή του tablet μας.
Αρχικά,οι μαθητές χρωμάτισαν με χρώματα της επιλογής τους έτοιμες σχεδιασμένες εικόνες. Στη συνέχεια κατέβασα την εφαρμογή από το tablet, την άνοιξα και οι μαθητές στόχευσαν τη ζωγραφισμένη εικόνα. Η εφαρμογή διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που οριοθετούν την εικόνα, αντιλαμβάνονται τα χρώματα που χρησιμοποίησαν οι μαθητές και μετατρέπουν την εικόνα τους σε ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης μέσα στην οθόνη της συσκευής tablet. H 3D ζωγραφιά δεν είναι στατική αφού τα αντικείμενα μέσα της κινούνται και αλληλεπιδρούν

Η εφαρμογή αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να μετατρέψει το μάθημα σε μια φανταστική εμπειρία
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και μέσω της δυνατότητας της οπτικοποίησης και αναπαράστασης με τρισδιάστατο τρόπο διάφορων αντικειμένων βοηθήθηκαν στην καλύτερη κατανόηση και αντίληψη των ευρωπαϊκών σημαιών! 


Δείτε παρακάτω το video με τη χρήση 

της εφαρμογής Quiver 3D painting

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s