Η αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης
Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη μας την Παρασκευή στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα ήταν χρήσιμο να δούμε ένα βίντεο για την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης!

Θέλετε να γίνετε συντηρητές των μνημείων 
χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Γλαύκα;


Μια διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. 
Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.
Αποστολή του παιδιού είναι να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σχεδιασμού της Γλαύκας και να κερδίσει το βραβείο συμμετοχής του.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης 
στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΕΣΠΑ 2007-2013”.
Δείτε τις παρακάτω αναρτήσεις για να θυμηθείτε 
όσα είχαμε μάθει για την Ακρόπολη:

Η ιστορία & η αρχιτεκτονική του Παρθενώνα
Η ιστορία των Καρυάτιδων
Η αρπαγή των μαρμάρων από τον λόρδο Έλγιν

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?