Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δάση

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Ασχοληθήκαμε με τη νομοθεσία της ΕΕ για την πολιτική που εφαρμόζεται στα δάση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν διαθέτει κοινή δασική πολιτική η οποία παραμένει κυρίως εθνική αρμοδιότητα. Ωστόσο, διάφορες ευρωπαϊκές πολιτικές και πρωτοβουλίες έχουν αντίκτυπο στα δάση, όχι μόνο στο έδαφος της Ένωσης αλλά και σε τρίτες χώρες.
Είδαμε φωτογραφίες και βίντεο από τα διάφορα είδη δασών στην ΕΕ (αρκτικά δάση, αλπικά δάση κωνοφόρων κ.λπ.).
Αναφερθήκαμε στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις δασικές δράσεις που ενεκρίθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2013 μια νέα στρατηγική της ΕΕ για τα δάση (COM(2013)659), με την οποία προτείνεται ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για την επεξεργασία τομεακών πολιτικών που έχουν επιπτώσεις στα δάση. Βασικές αρχές της στρατηγικής αυτής είναι η βιώσιμη διαχείριση των δασών και η προώθηση του πολυλειτουργικού τους ρόλου, η αποδοτική χρήση των πόρων και η ευθύνη της ΕΕ για τα δάση σε παγκόσμια κλίμακα.
Επίσης, έγινε αναφορά με κατανοητή για το επίπεδο των παιδιών γλώσσα για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που νομοθετεί επί ίσοις όροις με το Συμβούλιο σε πολλούς τομείς που έχουν επίπτωση στα δάση.
Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε ορισμένες από τις πληροφορίες που δίνονται στη σελίδα http://www.moa.gov.cy/moa/fd/fd.nsf/DMLeu_gr/DMLeu_gr?OpenDocumentκαι αφορούν τη δασική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, διαβάσαμε τα παρακάτω βιβλία 
από το EUBookshop:

Η ελπίδα των Καγιάκος. Ανακτήθηκε από http://bookshop.europa.eu/el/–pbKH3109252/?CatalogCategoryID=h2YKABstrXcAAAEjXJEY4e5L
 Ένα δώρο για τον Μπιλουλού. Ανακτήθηκε από http://bookshop.europa.eu/el/–pbKH8108184/
Μαζί! Ανακτήθηκε από http://bookshop.europa.eu/el/–pbKH7306736/
Ο κόσμος καίγεται! Ανακτήθηκε από http://bookshop.europa.eu/el/–pbML3211678/
Φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον μαζί με τον Τομ. Ανακτήθηκε από http://bookshop.europa.eu/el/–pbKH3110910/

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?