Χρυσές λιβελούλες!

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης
Οι “Χρυσές λιβελούλες”
από τη δημιουργό Σοφία

Περιγραφή δημιουργίας: Τεχνική με ασημί, χρυσό μεταλλικό χρώμα και μαύρη τέμπερα όπου καθώς η εικόνα χαράσσεται δημιουργείται το σχέδιο που θέλει η μαθήτρια!
Λίγα λόγια για τις λιβελούλες: Οι λιβελούλες θεωρούνται από τους ανθρώπους από τα πιο συμπαθητικά έντομα μαζί με τις πεταλούδες και τις πασχαλίτσες. 
Οι λιβελούλες, όπως λέει η Παλόμα Γκονζάλεθ Μπελίντο από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Βιολογίας του ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Γουντζ Χολ, είναι επιδέξιοι αεροπλόοι. Μπορούν να αιωρούνται, να εφορμούν, να πετούν προς τα πίσω, πάνω και κάτω, να περιστρέφονται 360 μοίρες γύρω από τον άξονά τους και να αγγίζουν ταχύτητες 50 χλμ./ώρα. 
Ο Ρόμπερτ Ολμπεργκ από το Union College στη Νέα Υόρκη λέει ότι οι λιβελούλες διαθέτουν τα μεγαλύτερα μάτια στον κόσμο των εντόμων. Είναι ένα ζευγάρι από σφαίρες – καθεμία από τις οποίες αποτελείται από 30.000 τμήματα σαν pixels – και καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο μέρος του κεφαλιού τους. 
«Είναι πολύ ευρύ το οπτικό τους πεδίο. Μπορούν να σε βλέπουν τόσο τη στιγμή που πετούν προς εσένα όσο και όταν έχουν απομακρυνθεί από σένα».

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?