Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συνδεδεμένο εννοιολογικά, λειτουργικά και τοπογραφικά με τη Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί ένα ζωντανό και ζωτικό πνεύμονα πρασίνου, μια ανάσα ζωής για την Αθήνα και μια σημαντική προσθήκη σε μια πόλη με τους λιγότερους κατά κεφαλήν χώρους πρασίνου στην Ευρώπη. Λειτουργώντας ως ανάπαυλα από το τσιμέντο της πρωτεύουσας, το Πάρκο προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες για μάθηση, καθώς και για αναψυχή, ξεκούραση και νέες εμπειρίες.
Αρχικά, στην είσοδο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είδαμε το κύπελλο του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη που φυλάσσεται σε ειδική αίθουσα.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Εθνική Βιβλιοθήκη.


Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος επιφυλάσσει στους επισκέπτες πολλές εκπλήξεις. Ένα καταπράσινο τοπίο από κήπους με μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, φυτά, σιντριβάνια, αλέες, μονοπάτια, και ανοιχτούς χώρους καθιστά την κάθε επίσκεψη μοναδική. 
Ο ανοικτός, ηλιόλουστος Μεσογειακός Κήπος γιορτάζει την πλούσια φυτοκομική παράδοση της Ελλάδας. Η ποικιλία των φυτών αρκεί για να καταστήσει τον Κήπο τόπο προορισμού: αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κίστος, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία.
Τα ελκυστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος δεν περιορίζονται στο έδαφος. Πάνω από τον χώρο του Φάρου, 14 μέτρα πάνω από την κορυφή του λόφου, δεσπόζει ένα μεταλλικό στέγαστρο 100 μ x 100 μ, αποτελούμενο από φωτοβολταϊκά πάνελ. Πρόκειται για ένα κατασκευαστικό και μηχανικό επίτευγμα που στηρίζεται από 40 μεταλλικούς στύλους και η παρουσία του αποτελεί συναρπαστική προσθήκη στον ορίζοντα της πόλης.
Στη βόρεια πλευρά, συναντήσαμε τους ήχους και την κίνηση των σιντριβανιών όπου βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία στον παρακείμενο κυκλικό λαβύρινθο.
Από τον Μεσογειακό Κήπο, ειδικά διαμορφωμένα ελικοειδή μονοπάτια οδηγούν με ήπια ανηφορική κλίση σε κορυφή ύψους 32 μέτρων. 
Κάτω από το έδαφος, βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή, προσδίδοντας στο λόφο χαρακτήρα «πράσινης στέγης» του κτίσματος. Μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, η πράσινη στέγη μειώνει σημαντικά τις απαιτήσεις κλιματισμού των κτιρίων. 
Η κορυφή του λόφου προσφέρει πανοραμική θέα της θάλασσας στα δυτικά, της Ακρόπολης στα ανατολικά, καθώς και του Πάρκου και της Αγοράς, ανάμεσα στη Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή. 
Περάσαμε πολύ όμορφα στην εκδρομή μας!!

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος μπορείτε να δείτε εδώ

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?