Χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς για τη χρήση Η/Υ

Στη σημερινή ανάρτηση μπορείτε να διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή από τα παιδιά σας και για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών σας στο διαδίκτυο.
Αρχικά, προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
Θα μπορούσατε να κάνετε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.
Πολύ σημαντικό είναι να ενημερώσετε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Εξίσου μεγάλης αξίας είναι να διδάξετε τα παιδιά να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και αυτονόητο είναι να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
Mην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω ΔιαδικτύουΔιδάξτε τα επίσης, να αρνούνται από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.
Καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).
Μπορείτε να κατεβάσετε έναν οδηγό ρυθμίσεων εργαλείων γονικού ελέγχου, επιμελημένο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου,  από εδώ στην κατηγορία “Ασφάλεια στο διαδίκτυο”.
Πάντα να ελέγχετε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσσουν με τους φίλους τους.
Τέλος, εφόσον υπάρχει σημαντικό πρόβλημα μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από τις αρμόδιες αρχές, όπως είναι το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ. 210- 6476464), όπου θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση που συναντήσετε βλαβερό ή παράνομο περιεχόμενο στο Internet.

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Ποια δικαιώματα καταπατούνται στις μέρες μας;

Εξάτμιση και συμπύκνωση

Υπηρεσίες Δήμου Πατρέων και υπηρεσίες παραπομπής

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More