4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού: Αθλούμαι…ΧαράΖΩ το μέλλον

από Love Teaching by Archodoula
9 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας μας έγιναν αθλητικές δράσεις με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017-2018(σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.). 

Η ημέρα αυτή με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται δίνει τη δυνατότητα οι μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Αρχικά,  μέσω καταιγισμού ιδεών, μιλήσαμε για την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας και με τη χρήση βιβλίων γνώσεων γνωρίσαμε την ιστορία του που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, μάθαμε σπουδαία πράγματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες, για τα ολυμπιακά αθλήματα και στο τέλος είπαμε την ιστορία της Καλλιπάτειρας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α’ τάξης σε συνεργασία με τους μαθητές της Β’ τάξης έπαιξαν με ενθουσιασμό στο προαύλιο του σχολείου μας, με συντονιστή τον γυμναστή, παιχνίδια και έριξαν αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες βολές στη μπασκέτα. Το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο!

Μετά τα παιχνίδια μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας. 

Οι ποδοσφαιριστές και ο βοηθός προπονητή, Αλέξης Σπυρόπουλος, της τοπικής ομάδας της Αιγιάλειας “Παναιγιάλειος” επισκέφθηκαν το σχολείο μας για να «περάσουν» μηνύματα συνεργασίας, συμμετοχής, προσπάθειας και προσωπικής υπέρβασης.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας ήταν «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον μου», και οι ποδοσφαιριστές με τον λόγο που διάβασαν στους μαθητές είχαν ως στόχο να τους «μεταλαμπαδεύσουν»  το αθλητικό ιδεώδες. Στη συνέχεια  οι παίκτες δέχτηκαν αρκετές ερωτήσεις από τους μαθητές όπου απάντησαν με μεγάλη προθυμία!

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν «διπλό» με τους παίκτες της ομάδας και να κάνουν κόλπα με την μπάλα! Το διασκέδασαν πολύ και πέρασαν όμορφα!

Ολοκληρώσαμε τις δράσεις της σημερινής ημέρας με την κατασκευή της Ολυμπιακής σημαίας από ανακυκλωμένα πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, επισημαίνοντας το μήνυμα της αγάπης και της συναδέλφωσης όλων των λαών της γης,

 και με ένα κολάζ με θέμα την προσφορά του αθλητισμού στη ζωή μας!

Πολλά μπράβο στα παιδιά για τη σημερινή ημέρα! 

Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!

Η άθληση πρωτίστως πρέπει να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  και στην ενήλικη ζωή τους.

Και για να κλείσουμε..είμαστε μία τάξη που αγαπά τον αθλητισμό. Αυτό φαίνεται κι από τα μετάλλια του Στέφανου και της Κατερίνας, παρά το μικρό της ηλικίας τους!

Μπράβο σας παιδιά!

Συνεχίστε να αγωνίζεστε με χαρά και όρεξη!

You may also like

2 σχόλια

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» – Loveteaching 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:04

[…] Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού: Αθλούμαι…Χαρ… […]

Απάντηση
9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» – Love Teaching 1 Οκτωβρίου 2022 - 01:01

[…] Η σημασία της άσκησης για τον οργανισμό μου 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:«Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού: Αθλούμαι…Χαρ… […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?