Επαναληπτικά παιχνίδια εισαγωγικής ενότητας

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης
Την προηγουμένη εβδομάδα αφιερώσαμε αρκετό χρόνο σε επαναληπτικές δραστηριότητες στην εισαγωγική ενότητα της γλώσσας “Πού είναι ο Άρης;” Στόχος ήταν να εμπεδώσουμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευχέρεια στη γραφή συλλαβών,στη φωνολογική επίγνωση και στη γραφο-φωνημική αντιστοίχιση. 
Η βασικότερη διαδικασία που συντελείται στην Α’ τάξη είναι αυτή του συλλαβισμού. Αν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί ομαλά τότε η εκμάθηση των υπόλοιπων γραμμάτων και η ικανότητα να διαβάζουν είναι “εύκολη” υπόθεση. Όλη η βάση για την απόκτηση του μηχανισμού του συλλαβισμού συντελείται, πριν την ενσυναίσθητη εκμάθηση των γραμμάτων, στην εισαγωγική ενότητα “Πού είναι ο Άρης”. 
Επειδή η γνώση όμως κατακτάται καλύτερα μέσα από το παιχνίδι, κάναμε την τελευταία μας επανάληψη παίζοντας!

Πρώτο παιχνίδι: “Βρες τη λέξη”
Έφτιαξα κάρτες με τις βασικές λέξεις του σχολικού βιβλίου που μάθαμε στην εισαγωγική ενότητα. 

 

  



Οι μαθητές διάλεγαν μία κάρτα της αρεσκείας τους κι αφού έβλεπαν το αντικείμενο που απεικονίζονταν επέλεγαν ή να μας διαβάσουν τη λέξη ή να μας την γράψουν στον πίνακα!

 

 

 

                 Δεύτερο παιχνίδι: “Διαλέγω ο ή η”

Κόλλησα στον πίνακα φωτογραφίες των ηρώων της γλώσσας και οι μαθητές είχαν ως σκοπό να διαλέξουν το σωστό άρθρο.
Στη συνέχεια, αφού μάθαμε ότι ένα σαλιγκάρι κρύβεται τελικά πίσω από τα καλάμια, γεμίσαμε το σπιτάκι του με λεξούλες που μάθαμε, κάνοντας μία γρήγορη και πρόχειρη κατασκευή!
Είμαι σίγουρη ότι σας άνοιξε η όρεξη για παιχνίδι,
τι λέτε… θα θέλατε να παίξουμε λιγάκι;;;
Πατήστε στην εικόνα!



You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?