Επανάληψη “Πού είναι ο Άρης;”

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Συνεχίσαμε την επανάληψη στην
εισαγωγική ενότητα παίζοντας!
Μας αρέσει να κάνουμε επαναλήψεις
μέσα από γρήγορα παιχνίδια!
Παιχνίδι ρόλων: “Δάσκαλος & μαθητής”
Κατασκεύασα καρτέλες με γνώριμες λέξεις στους μαθητές  από την ενότητα που διδάχθηκαν. Το παιχνίδι παίζεται σε δυάδες. Αρχικά, ο παίκτης που είναι ο μαθητής διαλέγει μία καρτέλα της αρεσκείας του.
Στόχος είναι να τη διαβάσει σωστά έτσι ώστε ο συμμαθητής του που παριστάνει τον δάσκαλο να τον αξιολογήσει. Το παιχνίδι είναι ευέλικτο καθώς το παιδί που υποδύεται τον δάσκαλο αν το κρίνει απαραίτητο μπορεί να υπαγορεύσει στον μαθητή να γράψει κάποια λέξη στον πίνακα. Τέλος, οι μαθητές αλλάζουν ρόλο και ξαναπαίζουν!
Διασκεδάσαμε και ανακαλέσαμε τη γνώση
που μάθαμε με επιτυχία!
Δραστηριότητα: Ζωγραφίζω τη φωνούλα που ακούω!
Τελειώσαμε την επανάληψη με μία άσκηση χαλάρωσης και ζωγραφικής.
Σε αυτό το φύλλο εργασίας τα παιδιά έπρεπε να ζωγραφίζουν τη φωνούλα που άκουγαν από έναν διαφορετικό μαθητή κάθε φορά, με το χρώμα που τους έλεγε!
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί ήταν μία ομαδική αλλά και ατομική άσκηση παράλληλα! Μόνοι τους χωρίς τη βοήθειά μου τα πήγαν υπέροχα!
Αν θέλετε να κάνετε τώρα μία γρήγορη επανάληψη στις φωνούλες πατήστε στις παρακάτω εικόνες για παίξετε παιχνίδια μνήμης με τις φωνούλες!!!
Παιχνίδι μνήμης με τις φωνούλες
πα, πο, πι, τα, το, λα
 Παιχνίδι μνήμης με τις φωνούλες
πι, το, λα, να, νι, με

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?