Ανάπτυξη εγκεφάλου και μουσική εκπαίδευση

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Μια διετής μελέτη των ερευνητών του Ινστιτούτου Εγκεφάλου και Δημιουργικότητας (BCI) του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι η έκθεση στη μουσική και στη μουσική διδασκαλία επιταχύνει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μικρών παιδιών στις περιοχές που είναι υπεύθυνες για τη γλωσσική ανάπτυξη και την αντίληψη της ομιλίας.
Η μελέτη των παιδιών ηλικίας 6-7 ετών ξεκίνησε το 2012, όταν οι νευροεπιστήμονες άρχισαν να παρακολουθούν μια ομάδα 37 παιδιών από μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Λος Άντζελες. Δεκατρία από αυτά έλαβαν μουσική διδασκαλία μέσω της Ορχήστρας Νέων του Λος Άντζελες, όπου ασκούνταν έως και επτά ώρες κάθε εβδομάδα.

Έντεκα παιδιά ενεγράφησαν σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα ποδοσφαίρου και άλλα 13 παιδιά δεν συμμετείχαν σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις τρεις ομάδες παρακολουθώντας την ηλεκτρική δραστηριότητα στους εγκεφάλους, διεξάγοντας δοκιμές συμπεριφοράς και παρακολουθούσαν τις αλλαγές χρησιμοποιώντας ανιχνεύσεις εγκεφάλου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ακουστικά συστήματα των παιδιών στο μουσικό πρόγραμμα είχαν επιταχυνθεί γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά που δεν ασχολούνταν με τη μουσική. Ο Δρ Assal Habibi, ο κύριος συγγραφέας της μελέτης και ένας ανώτερος συνεργάτης της έρευνας στο BCI, εξήγησε ότι το ακουστικό σύστημα διεγείρεται από τη μουσική και το σύστημα ασχολείται επίσης με τη γενική επεξεργασία ήχου. Αυτό είναι απαραίτητο για τις αναγνωστικές δεξιότητες, τη γλωσσική ανάπτυξη και την επιτυχή επικοινωνία.

Βιβλιογραφικές αναφορές:
University of Southern California: https://dornsife.usc.edu/bci/brain-and-music/
Επιμέλεια άρθρου:
Γεωργίου Αρχοντούλα

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?