Βελτίωση γραμματικών δεξιοτήτων με μουσική!

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Στο σημερινό άρθρο θα σας αναφέρω σύμφωνα με έρευνες πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μουσική εκπαίδευση για τη βελτίωση των γραμματικών δεξιοτήτων των παιδιών.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Nashville, Tennessee, είναι η πρώτη του είδους που δείχνει μια σύνδεση μεταξύ του μουσικού ρυθμού και της γραμματικής. Προτείνει ότι η ικανότητα του παιδιού να διακρίνει τον μουσικό ρυθμό σχετίζεται με την ικανότητά του να κατανοεί τη γραμματική.
Η Reyna Gordon, Ph.D., επικεφαλής συγγραφέας και ερευνητής στο Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας στο Κέντρο Vanderbilt Kennedy, μελέτησε 25 τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά ηλικίας 6 ετών. Όλοι ήταν εγγενείς ομιλητές Αγγλικών με λιγότερο από δύο χρόνια επίσημης μουσικής εκπαίδευσης, με τους γονείς να αναφέρουν ότι το παιδί τους είχε φυσιολογική ακοή, γλώσσα, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη.

Η πρώτη δοκιμασία ήταν μια τυποποιημένη δοκιμασία της μουσικής ικανότητας. Ένα πρόγραμμα υπολογιστή ώθησε τα παιδιά να κρίνουν αν δύο μελωδίες (οι οποίες ήταν ταυτόσημες ή ελαφρώς διαφορετικές) ήταν ίδιες ή διαφορετικές.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα που ονομάζεται αξιολόγηση βάσει ρυθμού. Τα παιδιά παρακολουθούσαν έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων να παίζει δύο ρυθμούς, και στη συνέχεια έπρεπε να καθορίσουν αν ένας τρίτος ρυθμός που παιζόταν ήταν “Sammy Same” ή “Doggy Different”.
Για να μετρήσουν τις δεξιότητες γραμματικής των παιδιών, έδειξαν ποικίλες φωτογραφίες και τους έθεσαν ερωτήσεις για τον εαυτό τους. Αξιολογήθηκαν με βάση τη γραμματική ακρίβεια των απαντήσεών τους, όπως η ικανότητα χρήσης του παρελθοντικού χρόνου.

Αν και οι γραμματικές και μουσικές δοκιμασίες ήταν αρκετά διαφορετικές, η Gordon διαπίστωσε ότι τα παιδιά που είχαν καλές επιδόσεις στο ένα είδος δοκιμασιών τείνουν να έχουν καλές επιδόσεις και στο άλλο, ανεξάρτητα από το IQ, την μουσική εμπειρία και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Τομείς που επηρεάζονται στον εγκέφαλο από τη μουσική

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?