Ρωτάω τον Συνήγορο

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Παιδιού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για νόμους για τα δικαιώματα του παιδιού, νέα από τις δραστηριότητές του οργανισμού, φυλλάδια, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, απόψεις και προτάσεις παιδιών.
Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι μία ανεξάρτητη αρχή που δημιουργήθηκε το 1997 για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών. Ελέγχεται μόνο από τη Βουλή των Ελλήνων και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.
Ένα από τα τμήματα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ο Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει αναλάβει το ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού στην Ελλάδα. Λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2003 και αποστολή του είναι να υπερασπίζει τα δικαιώματα των ανηλίκων, δηλαδή όλων των αγοριών και κοριτσιών έως 18 χρόνων.

Ρωτάω τον Συνήγορο του Παιδιού… 
και μου απαντά τι μπορώ να κάνω!

Αν είσαι κάτω από 18 χρόνων και θέλεις να ρωτήσεις τον Συνήγορο για κάτι που σε προβληματίζει και συνδέεται με τα δικαιώματα σου μπορείς να γράψεις στον Συνήγορο πατώντας εδώ .

Αν όμως αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα (π.χ. βία στο σπίτι ή στο σχολείο, παραμέληση από τους γονείς σου, ένα πρόβλημα με το καθεστώς παραμονής σου στη χώρα αν είσαι αλλοδαπός κ.λπ.) τότε σε παρακαλούμε να το στείλεις σε αυτό το link https://www.synigoros.gr/?i=submission-system.el, προκειμένου η ομάδα του Συνήγορου του παιδιού να μπορέσει να ερευνήσει την υπόθεσή σου και να κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Συνήγορος μπορεί να σε ενημερώσει για το τι προβλέπει ο νόμος, να σου προτείνει τι μπορείς να κάνεις, ή -αν συμφωνείς- να ενεργήσει για να προστατευθούν τα δικαιώματά σου.

Τα στοιχεία σου, εφόσον το ζητήσεις παραμένουν απόρρητα απέναντι σε τρίτους εκτός και αν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά σου.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?