Βράβευση με την Πράσινη Σημαία από το δίκτυο Eco Schools

«Για λίγο ας κοιταχτούμε και ας πούμε λογικά, πως πρέπει τα σχολεία μας να είναι οικολογικά»

Το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον κόσμο, τα Οικολογικά Σχολεία, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε η βράβευση 121 σχολικών μονάδων με την πράσινη σημαία, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των σχολείων, στο Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 6 Απρίλη 2019.

Tην εκδήλωση οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του Προγράμματος, και τίμησε με την παρουσία της η κα Σίσσυ Παυλοπούλου, συζύγου της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, από όλη την Ελλάδα, που έδωσαν ένα γιορτινό τόνο με τα καταπληκτικά δρώμενα που παρουσίασαν. Παρευρέθηκε επίσης η κα Χρυσούλα Μπάκα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση για την Αειφορία, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που μετέφερε τον ενθουσιασμό της για την ανταπόκριση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στο πρόγραμμα.

Το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας στο νομό Κορινθίας βραβεύτηκε για τις καινοτόμες δράσεις κατά τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που χειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. 
Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και μαθήτριες καθώς και στις εκπαιδευτικούς Αρχοντούλα Γεωργίου (τάξη Δ) και Κατερίνα Ροδοπούλου (τάξη Ε1) για τις επιτυχημένες δράσεις τους. 

Μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε ένα μέρος των  βραβευμένων δράσεων που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ τάξης με θέμα  «Νερό…πηγή ζωής»

Πατήστε εδώ για να δείτε το απόσπασμα από 

το Δελτίο Ειδήσεων ΕΡΤ Α.Ε.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ανάρτηση από το σχολικό site του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας για τη βράβευση.

Αν θέλετε μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε τη δημοσίευση της βράβευσης από το site της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ν. Κορινθίας

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Ας τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ενίσχυση Προσωπικών & Κοινωνικών Δεξιοτήτων” από το Καλλίπολις

Συμμετοχή στον 1ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό φιλοζωίας «Συμβιώνοντας με τα ζώα»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More