Πώς βλέπουν τα ζώα τον κόσμο γύρω τους;;;

από Love Teaching by Archodoula
8 λεπτά ανάγνωσης
Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο βλέπουν μερικά ζώα και έντομα τον κόσμο!! Σίγουρα μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πως βλέπουν τον κόσμο τα κατοικίδια σας ή κι αν δεν σας πέρασε από το μυαλό αυτός ο προβληματισμός πιστεύω θα θέλατε από περιέργεια να δείτε πώς βλέπουν!!
Η όραση του κάθε ζώου είναι διαφορετική και πολλά ζώα μπορούν να δουν πράγματα που εμείς οι άνθρωποι απλά δεν μπορούμε να δούμε.
Γάτες και σκυλιά
Τα σκυλιά και οι γάτες έχουν αρκετά κακή όραση, δεν μπορούν να δουν τα περισσότερα χρώματα και βλέπουν μια απλοποιημένη μορφή του κόσμου. Όμως βλέπουν πολύ καλά στο σκοτάδι. Τα μάτια τους έχουν πολύ καλή ανεπτυγμένη αντίληψη της προοπτικής και του βάθους και είναι πολύ ευαίσθητα στην κίνηση.
© depositphotos
© depositphotos
Ψάρια 
Τα ψάρια μπορούν και βλέπουν τις υπεριώδης ακτίνες και βλέπουν τα πάντα μεγεθυμένα. Για αυτό και μάλλον φαίνονται συνεχώς ξαφνιασμένα.
© Anita Hart
 © Anita Hart
Πουλιά 
Τα πουλιά έχουν πάρα πολύ καλή όραση. Τα νυκτόβια πουλιά βλέπουν πολύ καλά, ειδικά όταν δεν υπάρχει φως, ενώ τα υπόλοιπα πουλιά βλέπουν χρώματα που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι και μπορούν να δουν υπεριώδης ακτίνες.
© depositphotos
© depositphotos
Φίδια
Τα φίδια έχουν αρκετά κακή όραση, όμως την νύχτα μπορούν να δουν 10 φορές καλύτερα την θερμική ακτινοβολία από οποιαδήποτε σύγχρονη συσκευή που έχει φτιάξει ο άνθρωπος. Την ημέρα τα φίδια αντιδρούν μόνο στις κινήσεις, αν το θύμα τους κινείται.
© depositphotos
© depositphotos
Ποντίκια και αρουραίοι 
Τα ποντίκια και οι αρουραίοι έχουν δύο αυτόνομα μάτια, για αυτό και τον λόγο βλέπουν δύο εικόνες. Για αυτά ο κόσμος είναι αρκετά θολός, αργός και βλέπουν τα πάντα σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.
© Walt Jabsco
© Walt Jabsco
Αγελάδες
Οι αγελάδες στην πραγματικότητα δεν μπορούν να δουν το πράσινο χρώμα και βλέπουν τα πάντα κυρίως σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται από το γεγονός πως βλέπουν τα πάντα σε μεγέθυνση.
 © depositphotos
© depositphotos
Άλογα 
Τα μάτια των αλόγων είναι στις πλευρές για να μπορούν να βλέπουν συνεχώς τον κίνδυνο. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: τα άλογα δεν μπορούν να δουν τι υπάρχει μπροστά από την μύτη τους.
© depositphotos
© depositphotos
Μέλισσες 
Οι μέλισσες αντιλαμβάνονται το φως τρεις φορές πιο γρήγορα από τους ανθρώπους και μπορούν να δουν τις υπεριώδεις ακτίνες, τις οποίες δεν μπορούμε να δούμε.
 © depositphotos
© depositphotos

You may also like

1 σχόλιο

Η ζωή της μέλισσας – Loveteaching 11 Μαΐου 2021 - 01:30

[…] Ο μαγικός κόσμος των εντόμων! Η σημασία της ύπαρξης των μελισσών Πώς βλέπουν τα ζώα τον κόσμο γύρω τους;;; […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?