Νέα Ψηφιακή Εποχή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σας προσκαλεί να ζήσετε τη Νέα Ψηφιακή Εποχή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στον υπολογιστή ή τη κινητή συσκευή σας, η οποία ξεκινά με την καινοτόμο Διαδραστική Εικονική Περιήγηση 360o (virtual tour) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας!

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε 
εικονικά στο μουσείο!
Προσφέρει στο κοινό:
1. Ψηφιακή παρουσίαση όλων των Μόνιμων Εκθέσεων του ΜΓΦΙ (Βοτανικής, Υδροβιολογίας, Χερσαίας Ζωολογίας, Γεωλογίας, Παλαιοντολογίας), διασφαλίζοντας μία πλήρη εικόνα της φυσικής κληρονομιάς που διαθέτει / διαφυλάττει το Μουσείο.
2. Πολλαπλές λήψεις σε κάθε αίθουσα, με υψηλή ποιότητα ευκρίνειας 4Κ, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη για άμεση προσέγγιση όλων των εκθεμάτων (σύνολο 25 λήψεις 360o, όλες διασυνδεόμενες μεταξύ τους)
3. Προσομοίωση της φυσικής παρουσίας του επισκέπτη σε όλους τους χώρους, με πρόσθετη δυνατότητα εικονικής πλοήγησης σε όλες τις κατευθύνσεις και εστίασης στα εκθέματα, καθώς επίσης λήψης στιγμιότυπων από κάθε οθόνη (screenshot).
4. Ενσωμάτωση, σε 65 σημεία ενδιαφέροντος με το σύμβολο i, θεματικών βίντεο επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου, όπου δίνονται με την επιστημονική επιμέλεια των Υπεύθυνων Συλλογών του ΜΓΦΙ, χρήσιμες πληροφορίες,
παράλληλα με τις κοντινές λήψεις παρατήρησης των εκθεμάτων.
5. Αφήγηση στα ελληνικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, ώστε το σύνολο των επιστημονικών πληροφοριών των βίντεο στα σημεία ενδιαφέροντος να προσφέρει στον χρήστη μία πλήρη εικονική ξενάγηση του επισκέπτη.
Η Εφαρμογή της εικονικής περιήγησης υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΚΕΜ «Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ.
Σίγουρα αν βρεθείτε στην Αθήνα αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή για να δείτε όλα τα εκθέματα από κοντά! Εμείς είχαμε πάει και περάσαμε καταπληκτικά! Μπορείτε να δείτε την επίσκεψη μας πατώντας στο link

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?