ΕΥΖΩΝΟΣ Η’ ΤΣΟΛΙΑΣ;

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Γεια σας! Επειδή το Ελλάδα 1821-2021 διαρκεί ολόκληρη τη φετινή χρονιά σήμερα σας παραθέτω μία σημαντική πληροφορία που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν την γνωρίζει… Για να την δούμε λοιπόν!

Τα Ελληνόπουλα, που φέρουν τη συγκεκριμένη στολή πρέπει να τα αποκαλούμε ΕΥΖΩΝΟΥΣ και ΟΧΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ και αυτό, γιατί ο τίτλος «Εύζωνος», προέρχεται από την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη «Εύζωνος» από την πρόθεση «ευ» & το ρήμα «ζώννυμι ή/και ζωννύω» & -κατά συνέπεια σημαίνει αυτόν, ο οποίος είναι «καλώς ζωσμένος» ενώ απαντάται ΣΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, προσδιορίζοντας τους πολύ ψηλούς, εύρωστους & καλά ζωσμένους πολεμιστές.
ΠΟΤΕ & ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη «ΤΣΟΛΙΑΣ», επειδή ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΈΞΗ cul (τσιούλ) και ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΛΙ». Η συγκεκριμένη λέξη είχε αποδοθεί ΜΕΙΩΤΙΚΑ από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ σε βάρος ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ & ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΟΛΩΝ επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος. Όσο όμως και να ήθελαν οι Τούρκοι να τους υποβαθμίσουν, αυτή «η λερή φουστανέλλα, που ελευθέρωσε την Ελλάδα» έγινε ΣΥΜΒΟΛΟ της παλικαριάς & της ανδρείας και τη φορά, μέχρι σήμερα, ο απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ με περηφάνεια & καμάρι!

Βίντεο από την Επίσημη αλλαγή Φρουράς Ευζώνων στο Σύνταγμα – kastoria studio trasias

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?