“Πλέκω τις ιδέες μου!”

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, η Παναγιώτα Μ. μας παρουσιάζει μέσα από το όμορφο κείμενό της και τις υπέροχες δημιουργίες της, το παραδοσιακό χόμπι, που είναι ταυτόχρονα κάτι μαγικό και πρωτότυπο, το πλέξιμο, με το οποίο περνά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της!

Στην καραντίνα όλοι νιώσαμε την ανάγκη να ασχοληθούμε με κάτι. Κάπως έτσι εγώ γνώρισα το πλέξιμο. Ξεκίνησα να έχω πολλές ιδέες για πράγματα, τα οποία θα μπορούσα να πλέξω. Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω πώς θα μπορούσα να πλέξω τις ιδέες μου. Μέχρι σήμερα έχω πλέξει πολλές από τις ιδέες μου αλλά η μαγεία του πλεξίματος είναι ότι υπάρχουν άπειρες ιδέες.

Νεσεσεράκι για τα πρώτα μου καλλυντικά

Μου αρέσει να πλέκω, γιατί περνάει δημιουργικά ο ελεύθερός μου χρόνος αντί να είμαι όλη την ώρα σε μια οθόνη. Κάθε φορά που τελειώνω κάτι που πλέκω καμαρώνω για το δημιούργημά μου και κάθε φορά που το βλέπω μου έρχονται αναμνήσεις από τις στιγμές που το έπλεκα. Είναι σαν να έχω δημιουργήσει ένα προσωπικό ημερολόγιο με πολύχρωμα νήματα. Επίσης, νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό κάθε φορά που ανακαλύπτω νέες τεχνικές πλεξίματος. Χαίρομαι που έχω ένα χόμπι, για το οποίο μπορώ να μιλάω με ανθρώπους όλων των ηλικιών, από τις φίλες μου μέχρι και τις γιαγιάδες μου και το οποίο μου δίνει την ευκαιρία να δημιουργώ προσωπικά δώρα για τους ανθρώπους που αγαπώ.

  Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε να βαριέστε δοκιμάστε να πλέξετε.

Συνοδός για τις βραδινές μου βόλτες
Συντροφιά στο λαιμουδάκι μου για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Το παρεάκι μου στις βόλτες
Για να μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα

Παναγιώτα, μπράβο σου!! Πραγματικά, έχεις πολύ ταλέντο και πλέκεις πολύ όμορφα και με διαφορετικές τεχνικές πλεξίματος! Με παρακίνησες στο να θέλω να μάθω κι εγώ!

Photo by Surene Palvie on Pexels.com

Για να δούμε τις ωφέλειες του πλεξίματος για τον εγκέφαλό σας!

Το πλέξιμο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πολλοί ονομάζουν “θεραπεία του μαλλιού”, αφού πρόκειται για μια άσκηση με αμέτρητες ωφέλειες για την υγεία και συνιστάται ιδιαιτέρως σε όλους. Το πλέξιμο δεν είναι τόσο απλό ή κάτι που μαθαίνεται μέσα σε ένα λεπτό. Απαιτεί ρυθμό, διανοητική ευελιξία και χέρια που είναι συνεχώς δραστήρια.

1. Το πλέξιμο ασκεί και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου

Η απλή πράξη του περάσματος ενός νήματος μαλλιού από τη μια βελόνα στην άλλη βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό τον εγκεφαλικό συντονισμό σας. Κάνοντας πιο πολύπλοκο το ρούχο που δημιουργείτε, η διανοητική σας επιδεξιότητα θα προάγει περαιτέρω το ρυθμό και το συντονισμό σας.

2. Το πλέξιμο μειώνει το άγχος

Το πλέξιμο είναι χαλαρωτικό. Η χειροτεχνική δραστηριότητα και η εστίαση της προσοχής σας στη συγκεκριμένη εργασία ανοίγει τις πόρτες προς μια ήρεμη ψυχική κατάσταση, που εξασφαλίζει πολλές ωφέλειες σε όσους βιώνουν άγχος ή ανησυχία.

3. Το πλέξιμο βελτιώνει τη διάθεση

Το πλέξιμο προάγει την κοινωνικότητα, ενθαρρύνει τις νέες φιλίες και φέρνει τους ανθρώπους κοντά

4. Το πλέξιμο βελτιώνει τις κινητικές σας δεξιότητες

Το πλέξιμο είναι μια άσκηση που διατηρεί τα χέρια σε κίνηση και δεν τους επιτρέπει να γίνουν δυσκίνητα και άκαμπτα. Η κίνησή τους τα ζεσταίνει και ο πόνος γίνεται ελαφρύτερος και λιγότερο αισθητός.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι το πλέξιμο βελτιώνει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των παιδιών. Τα βοηθάει επίσης να γράφουν καλύτερα και τα κάνει περισσότερο επιδέξια.

5. Το πλέξιμο ανεβάζει την αυτοεκτίμηση

Σας εκπλήσσει αυτό; Πώς μπορεί κάτι τόσο απλό όσο το πλέξιμο να βελτιώσει την ευημερία σας; Το πλέξιμο δεν είναι απλώς ένα χόμπι, το πλέξιμο περιλαμβάνει ένα στόχο: ένα ζευγάρι γάντια, μια πλεκτή μπλούζα, ένα φθινοπωρινό πουλόβερ. Η ολοκλήρωση ενός ρούχου μπορεί να είναι πραγματικά ικανοποιητική, αφού περιλαμβάνει την επίτευξη ενός στόχου.

Υπάρχει κάτι ικανοποιητικό στο να χαρίσετε σε κάποιο πρόσωπο που νοιάζεστε ένα ρούχο για τη δημιουργία του οποίου αφιερώσατε πολλές ώρες. Είναι κάτι παραπάνω από ένα δώρο: σε κάθε βελονιά βάζετε το χρόνο σας, τη φαντασία σας, την τέχνη και τα συναισθήματά σας.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?