“Κι όμως γυρίζει”

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

“Σε αυτή τη φράση φημολογείται ότι είπε ο Γαλιλαίος μετά τη δίκη για τις ιδέες του, μπορεί να συνοψίσουμε την προσπάθεια δύο εκ των κορυφαίων αστρονόμων του Πολωνού, Νίκολας Κοπέρνικου και του Ιταλού Γαλιλαίο Γαλιλέι.”

Αγαπητοί αναγνώστες, σας παρέθεσα τον πρόλογο της εξαιρετικής παρουσίασης του βίου και του έργου των παραπάνω αστρονόμων, από τους μαθητές της Στ’ τάξης Μιχάλη Π. και Γιώργου Κ., στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας με θέμα την Αναγέννηση.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες για τον Κοπέρνικο και να δείτε και το ηλιοκεντρικό σύστημα που επιμελήθηκε ο Μιχάλης Π.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες που κατέγραψε ο Γιώργος Κ. για τη ζωή και το έργο του Γαλιλαίου.

Τέλος, οι δύο μαθητές δημιούργησαν μέσω της συνεργασίας τους μία κατατοπιστική παρουσίαση για να αποδώσουν καλύτερα το περιεχόμενο της εργασίας τους! Μπορείτε να την κατεβάσετε παρακάτω.

You may also like

1 σχόλιο

Ιωάννης Γουτεμβέργιος – Loveteaching 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 01:22

[…] Η Αναγέννηση και η Θρησκευτική Μεταρρύθμιση «Κι όμως γυρίζει» […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?