Ταξιδεύοντας με ελέφαντα

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Το σημερινό απόσπασμα που διδαχθήκαμε στο σχολικό βιβλίο της γλώσσας προέρχεται από το βιβλίο του Ιούλιου ΒερνΟ γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες“.

Μπορείτε να πατήσετε πάνω στο εξώφυλλο του βιβλίου για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να το διαβάσετε στον ελεύθερο χρόνο σας!

Η υπόθεση του έργου:

O Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος ερευνητής, ο οποίος είχε πολλές φαεινές ιδέες. Κάποια μέρα, πήγε στην Ακαδημία των Επιστημών, στο Λονδίνο, με την ιδέα ότι μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Πολλοί αμφισβήτησαν τα λόγια του, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν το επέτρεπε. Έτσι κάποια βραδιά στοιχημάτισε όλη του την περιουσία (₤20.000) ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει ο ίδιος τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού. 
Η διαδρομή που θα ακολουθούσε ήταν η εξής:
Λονδίνο - Σουέζ,  μέσω Μοντ Σενί και Μπρίντεζι σιδηροδρομικώς και ατμοπλοϊκώς (7 ημέρες )
Σουέζ - Βομβάη, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
Βομβάη - Καλκούτα, σιδηροδρομικώς (3 ημέρες)
Καλκούτα - Χονγκ Κονγκ, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
Χονγκ Κονγκ - Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), ατμοπλοϊκώς (6 ημέρες)
Γιοκοχάμα - Σαν Φρανσίσκο, ατμοπλοϊκώς (22 ημέρες)
Σαν Φρανσίσκο - Νέα Υόρκη, σιδηροδρομικώς (7 ημέρες)
Νέα Υόρκη - Λονδίνο, ατμοπλοϊκώς και σιδηροδρομικώς (9 ημέρες)
Σύνολο 80 ημέρες.

Τελικά γυρίζει στην Αγγλία, νομίζοντας ότι είχε χάσει το στοίχημα, γυρίζοντας μια μέρα αργότερα. Όμως, λίγο αργότερα, συνειδητοποίησε ότι είχε φτάσει λίγο νωρίτερα και τρία λεπτά πριν λήξει η προθεσμία του, πηγαίνει στην Ακαδημία και κερδίζει το στοίχημα. Στο τέλος του είπαν ότι αντί να φτάσει στις 21 Δεκεμβρίου, 80ή μέρα, έφτασε μια μέρα νωρίτερα, λόγω του ότι, ταξιδεύοντας αντίθετα προς την πορεία περιστροφής της γης, κέρδισε μία ημέρα που δεν είχε υπολογίσει.
Το μυθιστόρημα σε παιδικά κινούμενα σχέδια!
Από την ταινία του 2004 “Around the World in 80 Days”
Δημιουργία των των Romain Pergeaux και Alex Profit, αφιερωμένη στο βιβλίο του Ιουλίου Βερν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”. Το βίντεο δημιουργήθηκε εντός 3 εβδομάδων και μας ξεναγεί σε: Λονδίνο, Κάιρο, Mumbay, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο,  Νέα Υόρκη με κατάληξη το Λονδίνο.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ένα φυλλάδιο που σας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που γράφουμε μία σωστή περίληψη!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?