Αναζητώντας τα συναισθήματα στη χώρα της Έ τάξης

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Βασική αρχή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να συνδυάζουν το γνωστικό πεδίο των Προγραμμάτων Σπουδών με την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων των μαθητριών και των μαθητών με σκοπό «τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» και την ενίσχυση των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αι., των δεξιοτήτων ζωής, διαμεσολάβησης, υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης, των δεξιοτήτων στρατηγικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και αναστοχασμού καθώς και των δεξιοτήτων ψηφιακής μάθησης, τεχνολογίας, της μηχανικής και της επιστήμης.

Οι δεξιότητες αυτές πρέπει να ενισχύονται διά βίου και να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εξελίσσονται, σε μεταβαλλόμενους χώρους εργασίας και στην κοινωνία, καθώς και να αντεπεξέρχονται στην πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του σύγχρονου κόσμου.

Στο πρώτο τρίμηνο επιλέχθηκε να υλοποιηθεί από την Ε δημοτικού του σχολείου μας η θεματική ενότητα Ζω καλύτερα – Ευ ζην: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη με τίτλο του εργαστηρίου δεξιοτήτων

Αναζητώντας τα συναισθήματα στη χώρα της Έ τάξης .

Στο 1ο Εργαστήριο οι δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν ήταν οι :

  • Δεξιότητες μάθησης του 21ου αιώνα (Επικοινωνία, συνεργασία)
  • Δεξιότητες της κοινωνικής ζωής (Ενσυναίσθηση και ευαισθησία)

και οι στόχοι του εργαστηρίου ήταν:

  • Να διερευνηθούν οι γνώσεις των μαθητών σχετικά με τα συναισθήματα. 
  • Οι μαθητές να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα και την έκφραση συναισθήματος.
  • Να γνωριστούν και να αισθανθούν μέλη της ομάδας.
  • Να δημιουργήσουν το Συμβόλαιο της τάξης.

Οι μαθητές της Ε2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ρίου μέσα από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατανόησαν και ήρθαν σε επαφή με αρκετά από τα συναισθήματα που εκδηλώνουν οι άνθρωποι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Στο τέλος, με ομαδικότητα και συνεργασία συνέταξαν και υπόγραψαν το συμβόλαιο της Ε2 τάξης για να λειτουργήσει η ομάδα σε πνεύμα σεβασμού και εμπιστοσύνης. Στο τέλος, το κόλλησαν στην πόρτα της τάξης τους!

Εργασία της Δήμητρας στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής

Μπορείτε να δείτε κι εδώ τη σχετική ανάρτηση στο site του σχολείου μας!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?