Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη με αφορμή τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή COP26!

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Οι μαθητές της Ε2 τάξης συμμετείχαν στην παγκόσμια εκπαιδευτική καμπάνια Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη που διοργανώνεται από τον παγκόσμιο εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο της Twinkl, που έχει την έδρα της στη Μεγάλη Βρετανία, σε συνεργασία με τη WWF με θέμα την κλιματική αλλαγή με σκοπό να ενημερωθούν για τη σημασία της συνόδου COP26 που θα διεξαχθεί από την 31η Οκτωβρίου έως τη 12η Νοεμβρίου στη Γλασκώβη καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτή τη διάσκεψη κορυφής θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του πλανήτη μας.

Πρόθεση της καμπάνιας είναι η σύνοδος COP26 να αποτελέσει την αφορμή για να γίνει ακόμα ευρύτερος ο διάλογος για το κλίμα, με ένα προσιτό – για τα παιδιά – τρόπο. Μέσω της καμπάνιας παιδιά από διάφορες χώρες του κόσμου μοιράζονται τις σκέψεις και τις εικόνες που τους δημιουργούνται σχετικά με την κλιματική αλλαγή μέσω της προσωπικής καλλιτεχνικής έκφρασης και της ζωγραφικής.

Η δράση κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: 

  • Να αντληθούν συμπεράσματα για τον τρόπο που τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο και έτσι με την κατανόηση κάθε ελπίδας και ανησυχίας τους να μπορέσουμε να σταθούμε καλύτερα δίπλα τους, αναζητώντας πραγματοποιήσιμες ιδέες που μπορούν να κάνουν καλύτερο το μέλλον για εκείνα.
  • Να δοθεί σημασία στην αξία της εκπαίδευσης εν γένει καθώς και στο όφελος των παιδιών σε όλο τον κόσμο από τις συζητήσεις για κλιματική αλλαγή στην τάξη.
  • Να αποκτηθεί καλύτερη εικόνα για τα συναισθήματα που προκαλεί η κλιματική κρίση στα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές τους. Άλλωστε η απουσία της συζήτησης στην τάξη για αυτό το θέμα είναι πιθανό να οξύνει την αίσθησης αβεβαιότητας των παιδιών για το μέλλον.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ένα ευχάριστο νέο καθώς η ζωγραφιά της Δήμητρας προκρίθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην παραπάνω καμπάνια που διοργανώνει η Twinkl για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας.

Συγχαρητήρια Δήμητρα για την όμορφη δημιουργία σου και σου εύχομαι να έχεις πάντα επιτυχίες στη ζωή σου!!!

Πολλά μπράβο αξίζουν και στους υπόλοιπους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση! Μελλοντικά, θα γίνει ανάρτηση με τις συμμετοχές όλων των παιδιών!

Αν θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς στη δράση πατήστε εδώ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες!

You may also like

4 σχόλια

Διάκριση της ζωγραφιάς της Δήμητρας από την Twinkl – Loveteaching 5 Νοεμβρίου 2021 - 00:42

[…] Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη με αφορμή τη σύνοδο για… […]

Απάντηση
Δημοσίευση της διάκρισης της μαθήτριας της τάξης μας στα τοπικά μέσα – Loveteaching 5 Νοεμβρίου 2021 - 22:55

[…] Διάκριση της ζωγραφιάς της Δήμητρας από την Twinkl Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη με αφορμή τη σύνοδο για… […]

Απάντηση
24 Σχολεία από την Ελλάδα συμμετείχαν στη διεθνή καμπάνια: COP26 – Ζωγραφίζοντας για τη Γη – Loveteaching 1 Δεκεμβρίου 2021 - 23:40

[…] Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη με αφορμή τη σύνοδο για… Διάκριση της ζωγραφιάς της Δήμητρας από την Twinkl Δημοσίευση της διάκρισης της μαθήτριας της τάξης μας στα τοπικά μέσα […]

Απάντηση
Τα πιστοποιητικά συμμετοχής μας στην παγκόσμια καμπάνια της Twinkl – Loveteaching 5 Δεκεμβρίου 2021 - 23:30

[…] Παράλληλα με τη Διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη (31/10-12/12), η Twinkl κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στις σχολικές τάξεις μέσω της εκπαιδευτικής δράσης: Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη! […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?