Ο χριστιανισμός γίνεται επίσημη θρησκεία

Ο Χριστιανισμός διαδίδεται και επικρατεί σε όλη την αυτοκρατορία.

Το μάθημα με αφήγηση

Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος

Διαδραστική παρουσίαση ιστορικού υλικού και διερευνητική δραστηριότητα, με θέμα το έργο και τις αποφάσεις της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων διερευνητικής μάθησης και η οικοδόμηση της ιστορικής γνώσης. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τους πρωταγωνιστές και τις αποφάσεις της Συνόδου, εικαστικά έργα, αποσπάσματα πρωτογενών και δευτερογενών πηγών, μια φορητή εικόνα προς εξερεύνηση, καθώς και ένα σύντομο βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ.

Μέγας Κωνσταντίνος και Χριστιανισμός

Διαδραστική παρουσίαση ιστορικού υλικού με θέμα τον Μέγα Κωνσταντίνο και τη σχέση του με τον Χριστιανισμό. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι η μελέτη επιμέρους όψεων τόσο της ρωμαϊκής όσο και της χριστιανικής ιστορίας, αξιοποιώντας διαχρονικά εικαστικά έργα. Πιο συγκεκριμένα, το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει έντεκα έργα τέχνης, στα οποία αποδίδονται σημαντικά γεγονότα από τη ζωή και τη δράση του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Για καθένα από τα έργα αυτά δίνονται σύντομες πληροφορίες, καθώς και μια σχετική ιστορική αναφορά. Να σημειωθεί, επίσης, ότι πέντε εξ αυτών αποτελούν διαδραστικές εικόνες και προσφέρονται για εξερεύνηση.

Το τέλος του Ιουλιανού, πισώπλατα, σε μάχη εναντίον των Περσών.
Θύμα του φανατισμού των χριστιανών κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Θεοδόσιου ήταν και το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, έργο του μεγάλου γλύπτη Φειδία και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Στην ειρηνική εξάπλωση του Χριστιανισμού ιδιαίτερη συμβολή είχαν οι τρεις ιεράρχες:

 Μέγας Βασίλειος

 Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός

Οι τρεις αυτοί ιεράρχες συνδύασαν την αρχαία ελληνική παιδεία με τα διδάγματα του Χριστιανισμού.

Quiz ιστορίας

https://atheo.gr/

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Παναγίας

Εδώ Πολυτεχνείο

Η κυρά Δημοκρατία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More