Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα δάση από τις φωτιές;

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης « Οι φυσιολάτρες εξερευνούν και δρουν» που υλοποιείται στη Ε2 τάξη τη σχολική χρονιά 2021-2022 και στα πλαίσια του  3ου εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο «Δασικές πυρκαγιές»

οι μαθητές έγραψαν χωριστά σε χρωματιστές κάρτες ιδέες που να απαντούν στο ερώτημα: ” Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί και ατομικά για να προστατέψουμε τα δάση από τη φωτιά;”

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο κίτρινο χαρτόνι κολλήσαμε τις κάρτες μας και διαλέξαμε τις τρεις πιο ρεαλιστικές ιδέες που μπορούμε να υλοποιήσουμε όλοι μαζί ως τάξη και τις βάλαμε σε εφαρμογή στο πλαίσιο του εφικτού.

Τέλος, συζητήσαμε για το τι μπορούν να κάνουν οι τοπικές κοινωνίες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Επίσης, παίξαμε ένα παιχνίδι ρόλων συγκεντρώνοντας η κάθε ομάδα επιχειρήματα για τις παρακάτω δύο αντικρουόμενες απόψεις:

  1. Η δασοπυρόσβεση και η πρόληψη των πυρκαγιών είναι δουλειά της Πολιτείας. Είναι δική της ευθύνη. Οι πολίτες πληρώνουν φόρους για να κάνει η Πολιτεία τη δουλειά της.
  2. Ο εθελοντισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Οι περιβαλλοντικές ομάδες, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες και ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία.

Εσείς, οι αγαπητοί αναγνώστες με ποια από τις δύο παραπάνω απόψεις τείνετε να συμφωνείτε; Περιμένουμε την απάντησή σας στα σχόλια!!!

You may also like

1 σχόλιο

Δασικές πυρκαγιές – Loveteaching 6 Φεβρουαρίου 2022 - 22:36

[…] […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?