Η συμμετοχή μας στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα: Νέοι και περιβαλλοντική εκπαίδευση

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Την Τρίτη, 22/02/2022, η μαθήτρια της τάξης μας, Δήμητρα Μ., με αφορμή τη ανάδειξη της ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” στην κατηγορία Πολιτισμός της στον θεσμό «Πρόσωπα της Χρονιάς 2021» για τη διάκριση της στη διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια «Draw Upon Earth – Ζωγραφίζοντας για τη Γη» τoυ παγκόσμιου εκπαιδευτικού εκδοτικού οίκου Twinkl, συμμετείχε ύστερα από σχετική πρόσκληση της Ειδικής  Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Ειδικής  Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος σε κοινή συνεδρίαση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Νέοι και περιβαλλοντική εκπαίδευση

Τα μέλη των Επιτροπών ενημέρωσαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Ζωή (Ζέττα) Μακρή και o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), κ. Ιωάννης Αντωνίου, καθώς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω τη συμμετοχή της Δήμητρας στο 32′.

Παραθέτουμε μερικά από τα λόγια της Δήμητρας στη συνεδρίαση:

Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να συμμετέχω καθώς ήθελα η φωνή μου να ενωθεί με τις φωνές των παιδιών σε όλο τον κόσμο αφού έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακουστούν οι σκέψεις και οι ανησυχίες της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη.

Φαντάζομαι τη Γη σε 50 χρόνια από τώρα άρρωστη εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων  που βλάπτουν το περιβάλλον. Όπως ζωγράφισα, η Γη φοράει μάσκα για να μπορέσει να προστατευτεί από τους ανθρώπους και παράλληλα λιώνει από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δε θα υπάρχουν αρκετά δέντρα και πλέον η Γη θα είναι ένας ξηρός πλανήτης.

Πιστεύω ότι ο καθένας μας έχει υποχρέωση να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος. Μικρές ατομικές κινήσεις όπως η ανακύκλωση, η μείωση  της κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος όπου είναι εφικτό, η συμμετοχή μας σε δεντροφυτεύσεις αλλά και η σωστή συντήρηση των αυτοκινήτων μας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας.

Ο πλανήτης αυτός δεν μας ανήκει, τον έχουμε δανειστεί από τους προγόνους μας και οφείλουμε να τον προσφέρουμε υγιή στους μελλοντικούς κατοίκους του.

Συγχαρητήρια Δήμητρα!

Μας εκπροσώπησες επάξια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

© Copyright: Βουλή των Ελλήνων / Φωτογράφος Αλίκη Ελευθερίου

You may also like

1 σχόλιο

Η Δήμητρα, Πρόσωπο της Χρονιάς 2021! – Loveteaching 28 Φεβρουαρίου 2022 - 00:19

[…] Πρόσωπα της Χρονιάς 2021: Ας γνωρίσουμε τη Δήμητρα! Η συμμετοχή μας στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα: Νέοι… […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?