Διάδοση του φωτός 

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

O Ήλιος είναι η σημαντικότερη πηγή φωτός για τη Γη. Χωρίς το φως του δε θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι ο Ήλιος λατρεύτηκε σαν θεός από όλους σχεδόν τους λαούς. Σύμφωνα με ένα μύθο ο Ήλιος είχε φτερά και ταξίδευε στον ουρανό από την ανατολή προς τη δύση πάνω σε ένα άρμα από φωτιά. Ο χιτώνας του ήταν από φως και στο χέρι του κρατούσε ένα τόξο. Με αυτό έριχνε τα βέλη του, που δεν ήταν άλλα από τις ηλιαχτίδες. Σήμερα δεν πιστεύουμε πια σε μύθους.  Με τη βοήθεια της επιστήμης έχουμε εξηγήσει πολλά φαινόμενα που έχουν σχέση με το φως.

Παρουσίαση μαθήματος

Διάχυση του φωτός προς όλες τις κατευθύνσεις

Ευθύγραμμη διάδοση του φωτός

Πείραμα για την Ευθύγραμμη διάδοση του φωτός από τον φοιτητή του ΠΤΔΕ
του Παν. Αθηνών Γιάννο Ερωτόκριτου στο πλαίσιο του μαθήματος Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες.

Φύση και διάδοση του φωτός

https://youtu.be/l-Pvw71KmGQ

Albert Einstein & ταχύτητα του φωτός

Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από το φως!

Γερμανός φυσικός Albert Einstein

Το βασικό αυτό νόμο της φυσικής διατύπωσε πρώτος ο Γερμανός φυσικός Albert Einstein. Η ταχύτητα με την οποία κινείται το φως είναι τόσο μεγάλη, που δυσκολευόμαστε να την αντιληφθούμε. Το φως διανύει σε ένα δευτερόλεπτο 300.000 χιλιόμετρα!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?