Οι χαιρετισμοί της Παναγίας

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Την Παρασκευή το απόγευμα στην εκκλησία θα διαβαστεί η Α Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία!

Τι είναι οι Χαιρετισμοί; Για ποιο λόγο θα διαβαστούν;

Για να μάθουμε!

Τι είναι οι Χαιρετισμοί;  

Ο Ακάθιστος Ύμνος ή οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα, ένα αριστούργημα της Βυζαντινής υμνογραφίας  του 6ου αιώνα μ.Χ.. Ποιητής του Ακάθιστου ΄Υμνου είναι μάλλον ο Ρωμανός ο Μελωδός. Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα Κοντάκιο (εισαγωγή, προοίμιο του εκκλησιαστικού ύμνου που ακολουθεί). Ψάλλεται σε ήχο πλάγιο δεύτερο, κάθε Παρασκευή τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της Μ. Σαρακοστής (6 οίκοι με απόδειπνο – Χαιρετισμοί), ενώ την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας ψάλλεται ολόκληρος ο Ύμνος (και οι 24 οίκοι). Ως «οίκοι» χαρακτηρίζονται όλα τα τροπάρια ενός ύμνου, που ακολουθούν το πρώτο τροπάριο το οποίο λέγεται «προοίμιο  ή κοντάκιο» όπως «Τη Υπερμάχω».

Παρουσίαση για τον Ακάθιστο Ύμνο

Πατήστε παρακάτω για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας μια παρουσίαση για τον Ακάθιστο Ύμνο από την σελίδα synathlountes.agonistes.gr. Προβολή σχετικά με τον Ακάθιστο Ύμνο (ιστορία, σύντομη επεξήγηση). Συνοδεύεται από σχετικό παιχνίδι. Απευθύνεται σε παιδιά των τριών μεγάλων τάξεων του Δημοτικού.

΄Οποιος έχει όρεξη για παιχνίδι μπορεί να πατήσει παρακάτω για να παίξει ένα quiz γνώσεων από την σελίδα synathlountes.agonistes.gr/

Η ζωή της Παναγίας σε εικόνες

Τέλος, αν έχετε χρόνο μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της Παναγίας σε εικόνες.

Σχετικό άρθρο:

You may also like

1 σχόλιο

Η Παναγία των Χαιρετισμών ή του Ακάθιστου – Loveteaching 16 Δεκεμβρίου 2021 - 00:48

[…] Οι χαιρετισμοί της Παναγίας […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?