Η ανάκτηση της Πόλης από το Μιχαήλ Η’, τον Παλαιολόγο

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Η Κωνσταντινούπολη απελευθερώνεται και ξαναγίνεται πρωτεύουσα του βυζαντινού κράτους. Τώρα όμως αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα και απειλείται από περισσότερους εχθρούς.

Παρουσίαση μαθήματος

Βυζαντινή αυτοκρατορία 1204-1261 – Η διαμόρφωση των συνόρων

Διαδραστικός χάρτης και χρονολόγιο – ιστοριογραμμή, με θέμα τις αλλαγές των συνόρων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από το 1180 έως και το 1261. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσδιοριστούν στον χώρο και τον χρόνο σημαντικά γεγονότα, που αφορούν στις Σταυροφορίες, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους, τη διαμόρφωση των νέων κρατών και την ανασύσταση του βυζαντινού κράτους με την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για κάθε χρονολογία – σταθμό της χρονογραμμής δίνονται σύντομες ιστορικές πληροφορίες.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις εδαφικές αλλαγές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους το 1204, να διακρίνουν την εμφάνιση των νέων κρατών, να συσχετίσουν αιτιώδεις σχέσεις και να κατανοήσουν ζητήματα της ευρύτερης ιστορικής περιόδου.

Παρουσίαση με αφήγηση

Απαντάμε στις ερωτήσεις!

Quiz μαθήματος!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?