Οι Μυροφόρες γυναίκες και η τόλμη τους

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν τη διδασκαλία και τη δημόσια δράση του Ιησού με χαρακτηριστική αφοσίωσηεπιμελήθηκαν και άλειψαν με αρώματα το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του και αξιώθηκαν να πληροφορηθούν πρώτες από τον άγγελο την Ανάστασή Του. Γι’ αυτό προς τιμήν τους η ημέρα αυτή ονομάζεται Κυριακή των Μυροφόρων.

Εκπαιδευτικό βίντεο για τις Μυροφόρες

Marios Panaou

Τα παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης μπορούν να πατήσουν εδώ για να διαβάσουν πληροφορίες για το γεγονός που εορτάζουμε σήμερα και για να φτιάξουν την κατασκευή «Ο Βυθός» στη συνέχεια!

Τα παιδιά του δημοτικού ας πατήσουν εδώ για να διαβάσουν το σημερινό Ευαγγέλιο με ερμηνευτικά σχόλια, για να κάνουν μια δραστηριότητα αντιστοίχισης και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν τις Μυροφόρες γυναίκες

Ζωγραφική για όλους!

Τέλος, για τους ενήλικες παραθέτω τα παρακάτω πνευματικά λόγια για τις Μυροφόρες και τις γυναίκες στην εποχή μας.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?