Μαθαίνω για την γεωθερμική ενέργεια και τη βιομάζα

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα στο 5ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων του τέταρτου κύκλου με τίτλο: “Μαθαίνω για την γεωθερμική ενέργεια και τη βιομάζα” οι μαθητές:

  • Θα μάθουν για την γεωθερμική ενέργεια και τη βιομάζα.
  • Θα μάθουν πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι ενέργειες της γεωθερμίας και της βιομάζας.
  • Θα αποκτήσουν ενσυναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία.

Γεωθερμία ή γεωθερμική ενέργεια ονομάζουμε τη φυσική θερμική ενέργεια της Γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια. Λόγω κατάλληλων γεωλογικών συνθηκών, ο ελλαδικός χώρος διαθέτει σημαντικές γεωθερμικές πηγές. Συγκρινόμενη με τις άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η γεωθερμία δεν υστερεί σε περιβαλλοντικά οφέλη, όπως μας εξηγούν οι επιστήμονες του ΚΑΠΕ.

Μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ετοιμάζει η Ισλανδία. Στην γη της φωτιάς, την πατρίδα της γεωθερμικής ενέργειας δοκιμάζουν μια τεχνική με γεωτρύπανα που σκάβουν σε βάθος 5 χλμ και φέρνουν στην επιφάνεια ατμούς που έχουν θερμοκρασία ως και 500 βαθμούς Κελσίου. Εάν όλα πάνε καλά, η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από αυτές τις πηγές θα είναι δεκαπλάσια της σημερινής.

Πράσινη ενέργεια: Βιομάζα

Μία παλαιά ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Η βιομάζα σημαίνει οποιοδήποτε υλικό το οποίο προέρχεται από οργανικά υλικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για την παραγωγή ενέργειας. Επίδειξη διαφορετικών οργανικών υλικών.

Μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θέρμανσης με τη χρήση βιομάζας

Μια μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θέρμανσης made in Greece. Η ομάδα που τη δημιούργησε προέρχεται από το ΑΠΘ και ονομάζεται Bio2chp. Η καινοτομία τους είναι ότι χρησιμοποιούν βιομάζα για την παραγωγή ενέργειας από την καινοτόμα εφεύρεσή τους.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?