Μαθαίνω τα γεωμετρικά σχήματα

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, στο μάθημα των μαθηματικών της Α τάξης ασχοληθήκαμε με την εκμάθηση των γεωμετρικών σχημάτων και στερεών.


πηγή: EVANGELIA GRAIGOU

Αφού ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες του βιβλίου μαθητή και του τετραδίου εργασιών ασχοληθήκαμε με τη βιωματική προσέγγιση του μαθήματος.

Αρχικά, εντοπίσαμε μέσα στην τάξη γεωμετρικά στερεά και βρήκαμε γεωμετρικά σχήματα τυπωμένα σε αφίσες, βιβλία και σε ζωγραφιές μας. Στη συνέχεια φτιάξαμε πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας σχήματα στις ζωγραφιές μας. 

Τα γεωμετρικά στερεά τα ξεχωρίσαμε από τα γεωμετρικά σχήματα καθώς τα σχήματα ¨δε στέκονται” ούτε και μπορούμε “να τα πιάσουμε” , ενώ τα στερεά μπορούμε. 

Με τα υλικά μας φτιάξαμε πολλά γεωμετρικά σχήματα και στερεά με πλαστελίνη και με γλωσσοπίεστρα. Τις δημιουργίες των μαθητών θα τις δείτε σε λίγες μέρες!

Και στο τέλος ακούσαμε τραγούδια για τα σχήματα από τα αγαπημένα μας ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ!

You may also like

1 σχόλιο

Δημιουργούμε με τα γεωμετρικά σχήματα! – Love Teaching 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:26

[…] στους στόχους του μαθήματος μαθηματικών της Α τάξης Μαθαίνω τα γεωμετρικά σχήματα , αφού έγιναν οι εργασίες του βιβλίου και του […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?