9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, στο σχολείο μας οργανώσαμε και υλοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών.

Αρχικά, ακούσαμε το τραγούδι των σπορ για να ζεσταθούμε με την αυτοσχέδια χορογραφία μας!

Στη συνέχεια, μάθαμε για τη σωματική δραστηριότητα και τα οφέλη της

πηγή: https://www.thinglink.com/scene/1537881857981415426

Στη συνέχεια παίξαμε το παρακάτω παιχνίδι των αθλημάτων όπου πρέπει να γράψουμε τι άθλημα βλέπουμε στο βίντεο με κεφαλαία γράμματα

πηγή: https://learningapps.org/watch?v=pnu3rwe0v20

Υλοποιήσαμε δραστηριότητες κι είδαμε ενδιαφέροντα βίντεο από την παρακάτω διαδραστική εικόνα!

πηγή: mtsaousid 

Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε θεματική αφίσα για την ημέρα του αθλητισμού.

Το επόμενο δίωρο περπατήσαμε 6000 μέτρα περίπου τον “Δρόμο Υγείας” συνδυάζοντας «πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες με την εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στον σχολικό χώρο και ειδικότερα πεζοπορία στη φύση στις Πηγές Νερομάνας και στο δάσος που υπάρχει στο βουνό κοντά στο σχολείο μας. Το υπέροχο μέρος αξιοποιήθηκε για σωματική άσκηση, παιχνίδι και εξερεύνηση στη φύση! Δείτε το παρακάτω άρθρο για περισσότερες πληροφορίες!

 Το τελευταίο διδακρικό δίωρο σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν και έπαιξαν τα δικά τους κινητικά παιχνίδια, εφαρμόζοντας τους ανάλογους κανονισμούς. Επίσης, διοργανώθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα και αγώνες σκυταλοδρομίας!!

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Σχολεία αριστερών εγκεφάλων σε έναν κόσμο δεξιού εγκεφάλου

Αν οι πίνακες του Βίνσεντ βαν Γκογκ είχαν ζωή!

Το καναρινί ποδήλατο

1 σχόλιο

Εκπαιδευτική εκδρομή στις Πηγές Νερομάνας – Love Teaching 7 Οκτωβρίου 2022 - 23:30
[…] 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μ… […]
Προσθέστε ένα σχόλιο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More