Εκπαιδευτική εκδρομή στις Πηγές Νερομάνας

από Love Teaching by Archodoula
11 λεπτά ανάγνωσης

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, στο σχολείο μας οργανώσαμε και υλοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Το δεύτερο δίωρο περπατήσαμε 6000 μέτρα περίπου τον «Δρόμο Υγείας» συνδυάζοντας «πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες με την εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στον σχολικό χώρο και ειδικότερα πεζοπορία στη φύση στις Πηγές Νερομάνας και στο δάσος που υπάρχει στο βουνό κοντά στο σχολείο μας.

Το υπέροχο μέρος αξιοποιήθηκε για σωματική άσκηση, παιχνίδι και εξερεύνηση στη φύση! Μελετήσαμε τη βιοποικιλότητα και τη χλωρίδα του βουνού!

Συνεχίσαμε την πεζοπορία και σταματήσαμε λιγάκι να ξεκουραστούμε για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα! Συνδυάσαμε τη μελέτη περιβάλλοντος και τη γεωγραφία εντοπίζοντας τα σημεία του ορίζοντα, το σχολείο μας, τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και τα υπόλοιπα μέρη που απλώνονταν μπροστά μας…

Μετά από λίγη ώρα φθάσαμε στο εκκλησάκι που δημιουργήθηκε ύστερα από την πτώση ενός κεραυνού στον πλάτανο, τον οποίο έκοψε στη μέση σε δύο μέρη. Είναι ένα θαυμάσιο εκκλησάκι, το οποίο οι κάτοικοι του χωριού ευλαβούνται και έχουν προσφέρει εικόνες Αγίων.

Τελειώνοντας, επισκεφτήκαμε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη συνδυάζοντας και τα Θρησκευτικά και μετά γεμάτοι χαρά και εμπειρίες από τη φύση επιστρέψαμε στο σχολείο μας, για να συνεχίσουμε με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Όλοι μας περάσαμε υπέροχα και ευχαριστηθήκαμε την επαφή μας με τη φύση! Το σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» έγινε πράξη!

You may also like

1 σχόλιο

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» – Love Teaching 7 Οκτωβρίου 2022 - 23:31

[…] Εκπαιδευτική εκδρομή στις Πηγές Νερομάνας […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?