12. Σύγκριση αριθμών – Τα σύμβολα =, > και <

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Μεταξύ των στόχων του κεφαλαίου αυτού περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Η άσκηση των μαθητών στη χρήση των συμβόλων =, > και < προκειμένου να συγκρίνουν ποσότητες και αριθμούς.
  • Η εμπέδωση από την πλευρά των μαθητών της σειράς των αριθμών μέχρι το 10.
  • Η άσκηση των μαθητών στην ανάγνωση και τη γραφή των αριθμολέξεων μέχρι το 5.

Ένας από τους βασικούς στόχους που τίθενται στο κεφάλαιο αυτό είναι να εισαγάγουμε τα τρία σύμβολα της σύγκρισης. Μέχρι τώρα οι μαθητές έχουν μάθει τη σειρά κάθε αριθμού στην ακολουθία των αριθμών, αλλά δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα σύμβολα για τη γραφή του «ίσον», του «μικρότερου» και του «μεγαλύτερου».

Πηγή: SolidarityNow e-La

Πιστεύουμε λοιπόν ότι κατά την περίοδο αυτή οι μαθητές είναι ώριμοι για την κατανόηση και τη χρήση αυτών των συμβόλων, διότι αφενός γνωρίζουν τη σειρά των αριθμών, και επομένως μπορούν να τους διατάσσουν και να τους συγκρίνουν μεταξύ τους, και αφετέρου η γλωσσική ανάπτυξη τους επιτρέπει να κατανοούν και να χρησιμοποιούν αφηρημένα σύμβολα, όπως είναι τα συγκεκριμένα.

Μιλάμε στα παιδιά για τη φάλαινα και για το γεγονός ότι τρώει ψάρια ανοίγοντας το
μεγάλο στόμα της
. Λέμε ότι η φάλαινα διαλέγει πάντα για να φάει με το μεγάλο στόμα της
το κοπάδι με τα περισσότερα ψάρια
. Λέμε στους μαθητές να σχεδιάσουν το στόμα της φάλαινας με μια γωνία (<), το άνοιγμα της οποίας θα βλέπει κάθε φορά προς το κοπάδι που έχει τα περισσότερα ψάρια.

από Zervaf

Τα παιδιά -πολλές φορές και οι μεγάλοι- συνήθως δυσκολεύονται να διαφοροποιήσουν τα σύμβολα του «μεγαλύτερου» και του «μικρότερου», τα οποία είναι πανομοιότυπα και διαφέρουν απλώς ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει δηλαδή να τους μάθουμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός βρίσκεται πάντα προς την πλευρά του ανοίγματος που σχηματίζει η γωνία του συμβόλου και ο μικρότερος στην κορυφή της γωνίας.

από Napaelen92

Τέλος, στο κεφάλαιο αυτό οι μαθητές θα μάθουν ότι η γραφή με τη χρήση συμβόλων διαβάζεται πάντα από τα αριστερά προς τα δεξιά (π.χ. 8 > 6: «το 8 είναι μεγαλύτερο από το 6», 3 < 5: «το 3 είναι μικρότερο από το 5»).

από Moutzourisalexa
από Ifigenstam25

Ας παίξουμε με τα αυτοκίνητα!!!

Πηγή : www.abcya.com

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?