«Λάχανα και Χάχαχα- Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα»

by Love Teaching by Archodoula
6 minutes read

Από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο πρωί στις 9:00 όλα τα παιδιά Προσχολικής και Πρωτοσχολικής Ηλικίας έχουν ραντεβού στη συχνότητα της ΕΡΤ2 για να κάνουν «ΚΛΙΚ στη ΛΑΧΑΝΟΧΑΧΑΝΟΧΩΡΑ«. Και αν δεν προλάβουν; Κάθε Παρασκευή στις 16:00 έχει επανάληψη, ενώ ασφαλώς η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στις διαδικτυακές θέσεις της ΕΡΤ!

Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία στιγμή για την ΕΡΤ η οποία επιστρέφει στη δημιουργία παιδικού προγράμματος υψηλού επιπέδου μετά από απουσία πολλών χρόνων. Η παιδική αυτή εκπομπή είναι βασισμένη στη γνωστή σειρά έργων «ΛΑΧΑΝΑ και ΧΑΧΑΝΑ» του σπουδαίου δημιουργού Τάσου Ιωαννίδηι και γα πρώτη φορά θα δούμε σε ελληνική παιδική εκπομπή κινούμενα σχέδια ελληνικής παραγωγής.

Με σύγχρονες τεχνικές animation και βίντεο που υπηρετούν τη φαντασία του δημιουργού και αναδεικνύουν ευφάνταστα περιβάλλοντα και μαγικούς κόσμους, αλλά και ζωντανεύουν τις δημιουργίες και των ίδιων των παιδιών που δανείζουν τη δική τους φαντασία στην εικονοποίηση των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για μια ακόμη εκπομπή αλλά για ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που σκοπεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία παιδιών 4-7 ετών, προσεγγίζοντας θέματα που τροφοδοτούνται με παιδαγωγικό υλικό (σχετικά με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Μυθολογία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, Γενικές γνώσεις, αλλά και το Ευ Ζην – τα συναισθήματα, την αυτογνωσία, τη συμπεριφορά, την αυτοπεποίθηση, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα, την υγιεινή διατροφή, το περιβάλλον κ.ά.), με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο, αξιοποιώντας ως όχημα τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

Ποιοι θα είναι εκεί; Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Λαχανοχαχανοχώρας!

Ο Πίπης ο μαθητευόμενος Νεράιδος, ο Ατσίδας, η Χαχανένια, και φυσικά ο Κύριος Τάσος, θα γεμίσουν τις τηλεοπτικές οθόνες μας με δημιουργική φαντασία, τραγούδι, μουσική, χορό, παραμύθια αλλά και κουίζ γνώσεων, προάγοντας τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη.

Οι μικροί και μεγάλοι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θαυμάσιες εναλλασσόμενες θεματικές ενότητες όπως «Χαχανοκουίζ», «Τραγουδώ και Μαθαίνω με τον Κύριο Τάσο», «Dance Karaoke» με τη Ναταλία, «Ο Καλός μου Εαυτός», με προτάσεις Ευ Ζειν από τον Πίπη και πολλές ακόμη εκπλήξεις που έχουν ως στόχο την ποιοτική, και βασισμένη σε παιδαγωγικό υλικό, ψυχαγωγία των παιδιών.

Δείτε το τρέιλερ:

https://youtube.com/watch?v=VplHBriJfRs%3Ffeature%3Doembed

Κύριες ενότητες της εκπομπής

– Τραγουδώ και Μαθαίνω με τον Κύριο Τάσο: Με τραγούδια από τη σειρά «Λάχανα και Χάχανα».
– Χαχανοκουίζ: Παιχνίδι γνώσεων πολλαπλών επιλογών, με τον Πίπη τον Μαθητευόμενο Νεράιδο.
– Dance Καραόκε: Τα παιδιά χαχανοχορεύουν με τη Ναταλία.
– Ο Καλός μου Εαυτός: Προτάσεις Ευ Ζειν, από τον Πίπη τον Μαθητευόμενο Νεράιδο.

Εναλλασσόμενες Ενότητες

– Κούκου Άκου Κούκου Κοίτα: Θέματα γενικού ενδιαφέροντος για παιδιά.
– Παράθυρο στην Ομογένεια: Ολιγόλεπτα βίντεο από παιδιά της ελληνικής διασποράς που προβάλλουν τον δικό τους κόσμο – την καθημερινότητα, αλλά και γενικότερα, τη ζωή και το περιβάλλον τους.
– Παραμύθι Μύθι – Μύθι: Ο Κύριος Τάσος διαβάζει ένα παραμύθι που ζωντανεύει στην οθόνη με κινούμενα σχέδια.

Η εκπομπή σκοπεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία παιδιών 4-7 ετών, προσεγγίζοντας θέματα που τροφοδοτούνται με παιδαγωγικό υλικό (σχετικά με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Μυθολογία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, Γενικές γνώσεις, αλλά και το ΕΥ ΖΗΝ – τα συναισθήματα, την αυτογνωσία, τη συμπεριφορά, την αυτοπεποίθηση, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα, την υγιεινή διατροφή, το περιβάλλον κ.ά.), με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο, αξιοποιώντας ως όχημα τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

Σενάριο/Μουσική/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία/Animation Director: Κλείτος Κυριακίδης
Σκηνοθεσία Χαχανοκουίζ: Παναγιώτης Κουντουράς
Ψηφιακά Σκηνικά/Animation Director Τραγουδιών: Δημήτρης Βιτάλης
Γραφιστικά/Animations: Cinefx
Εικονογράφηση/Character Design: Βανέσσα Ιωάννου
Animators: Δημήτρης Προύσαλης, Χρύσα Κακαβίκου
Διευθυντής Φωτογραφίας: Νίκος Παπαγγελής
Μοντέρ: Πάνος Πολύζος
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Make up/Hair: Άρτεμις Ιωαννίδου
Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλης/Σταύρος Καρτάκης
Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Παρουσιαστές
ΧΑΧΑΝΕΝΙΑ (φωνή): Ειρήνη Ασπιώτη
ΑΤΣΙΔΑΣ (φωνή): Λυδία Σγουράκη
ΠΙΠΗΣ: Γιάννης Τσότσος
ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΣΟΣ (φωνή): Τάσος Ιωαννίδης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Ναταλία Μαρτίνη

πηγή: www.elniplex.com

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?