8 Νοεμβρίου: Γιορτή των Αρχαγγέλων και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

από Love Teaching by Archodoula
8 λεπτά ανάγνωσης

Στoν ιστότοπο ekklisiaonline διαβάζουμε ότι oι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ ονομάζονται και «ταξιάρχες». «Ταξιάρχης» είναι ο «αρχηγός τής τάξεως», ο «αρχηγός ενός συντεταγμένου σώματος».Φέρουν και την επωνυμία «παμμέγιστοι» επειδή είναι οι πλέον γνωστοί και επιφανείς των αρχαγγέλων. Τα ονόματά τους, τα οποία σώζονται στην εβραϊκή γλώσσα, σημαίνουν αντίστοιχα «ποιός σαν τον Θεό;» και «δύναμή μου ο Θεός».

Σύμφωνα με την διδασκαλία τού φιλοσόφου και αγίου τής ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, Ιωάννη τού Δαμασκηνού, όπως αυτή σώζεται στο θεόπνευστο έργο του «Έκδοσις ακριβής τής Ορθοδόξου Πίστεως», βιβλίο β΄, κεφάλαιο γ΄, «Περί αγγέλων», οι άγγελοι είναι κτίσματα τού Θεού, ασώματες φύσεις, νοερές ουσίες, αεικίνητες και αυτεξούσιες, που κατά χάριν έχουν λάβει από τον Δημιουργό την αθανασία. Είναι πάντοτε ισχυροί και έτοιμοι να εκπληρώσουν το θέλημα τού Θεού, τον οποίον αδιάκοπα υμνούν.

Την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) η επίσημη αεροπορική εορτή, η οποία θα εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις Μονάδες της ΠΑ.

8 Νοεμβρίου εορτάζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Εορτάζουν οι αφανείς ήρωές μας που δίνουν μάχες καθημερινά. Τιμούμε τους πεσόντες της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τιμούμε όσους πάλεψαν, παλεύουν και θα παλέψουν για την ειρήνη και τους Έλληνες πολίτες. 

Τα πολεμικά αεροσκάφη του Αλέξανδρου

Ας ξεκινήσουμε με τη μυθολογία του Δαίδαλου και ‘Ικαρου όπου ο ζήλος του ‘Ικαρου – ανθρώπου να πετάξει φαίνεται από παλιά και έτσι φτιάχτηκαν τα αεροπλανα που τα χρησιμοποιούμε για μεταφορά αλλά και η Πολεμική Αεροπορία για να προστατεύει τα σύνορα μας από τον αέρα – αιθέρα..

GPITRAL5 Education culture & e-learning for kids
Vassia Vourga

Στη συνέχεια ας δούμε με τη βοήθεια της παρακάτω ανάρτησης τον χάρτη της Ελλάδας και που βρίσκεται στον χώρο. Βλέπουμε τα σύνορα μας και παρατηρούμε ότι γύρω μας υπάρχουν πιθανοί εχθροί που πρέπει να αντιμετωπιστούν, διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

Πολεμική Αεροπορία

Γι’ αυτό τον λόγο τα αεροπλάνα, οι πιλότοι και οι μηχανικοί των αεροσκαφών είναι σε καθημερινή ετοιμότητα δηλαδή να πετάνε και να αναχαιτίζουν τους γείτονες μας και έτσι να διασφαλίζουν τα σύνορα μας και την ειρήνη.

Προέλαση – Proelasi

Τα “γεράκια” της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κρήτη

OPEN
Η κάμερα του Open κατέγραψε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Μονάδα άμεσης αντίδρασης στο Καστέλι της Κρήτης.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το σημαντικό κομμάτι της διάσωσης αεροδιακομιδής που αναλαμβάνει καθημερινά η Πολεμική Αεροπορία για ανθρώπους που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή βρίσκονται σε δύσβατα μέρη ή στη θάλασσα. Μπορείτε στη συνέχεια να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με μια διάσωση ασθενή από επιβατικό πλοίο.

Πολεμική Αεροπορία
Αεροδιακομιδή από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο Aqua Maria την 19/07/2013

Ας μάθουμε σε πίνακα αναφοράς τα μέρη ενός αεροπλάνου

Κατασκευές που υλοποιήσαμε!

You may also like

1 σχόλιο

Οι εκκλησούλες των Αρχαγγέλων – Love Teaching 9 Νοεμβρίου 2022 - 22:54

[…] 8 Νοεμβρίου: Γιορτή των Αρχαγγέλων και της Ελληνικής Πο… […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?