Μουσικοχορευτική παράσταση «Μια Σμυρνιά στο παραθύρι»

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΜΥΡΝΗ
Δεν γιορτάζεις μία καταστροφή.
Θυμάσαι, αναπολείς, συλλογίζεσαι και μέσα από αυτές τις σκέψεις ΤΙΜΑΣ μία δική σου μεγάλη ελληνική πόλη, την ΣΜΥΡΝΗ.
Την Σμύρνη, την κοσμοπολίτισσα, την αρχόντισσα, την λεβέντισσα, που μαζί με την άλλη μεγάλη κυρία και βασιλεύουσα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ήταν το φως σε όλη την καθ’ ημάς Ανατολή και ακόμη βαθύτερα…
Προσπαθείς να βρεθείς στην καρδιά αυτής της πολιτείας, στον καιρό της λαμπρότητας, της αφθονίας, του γλεντιού και του πολιτισμού. Γυρίζεις τις σελίδες της πρωτόφαντης καταστροφής, του φριχτού και απάνθρωπου χαμού τόσων αθώων ψυχών από μαινόμενους ανατολίτες.
Και θαυμάζεις την ψυχική δύναμη όσων επέζησαν και ξανάφτιαξαν καινούριες πολιτείες σαν την μητρική με θεμέλιο τον πανάρχαιο, μοναδικό ελληνικό πολιτισμό των προγόνων τους.

«ΜΙΑ ΣΜΥΡΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ» είναι ο τίτλος της θεατρομουσικο-χορευτικής παράστασης που με πολύ σεβασμό θα «στήσει» το ΛΥΚΕΙΟ των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ με τις χορευτικές του ομάδες στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στις 8.00 μ.μ., υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μία εκδήλωση περισυλλογής μνήμης και τιμής διανθισμένη με το χαρούμενο «ταμπεραμέντο» του Έλληνα. Με την ορχήστρα του Γιώργου Κωτσίνη και την γενική επιμέλεια του Δημήτρη Ηλία.

Το θέμα της αφίσας είναι δημιουργία της Χρυσόθεμης Μιτάκη, δασκάλα εικαστικών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?