Η εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών στην Πάτρα

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Η ιερά εικόνα της Παναγίας «Ελαιωνίτισσα» από το Όρος των Ελαιών της Μικρής Γαλιλαίας, μας μεταφέρει τη χάρη ενός αγιασμένου από την παρουσία Της και από την παρουσία του Υιού Της, ενός τόπου ιδιαιτέρως προσφιλούς στην Παναγία μας. Στον τόπο αυτόν η Παναγία μας προσευχόταν και εκεί δέχθηκε το μήνυμα της Κοιμήσεώς Της.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η μητέρα του Ιησού Χριστού, Μαρία (η Θεοτόκος και Παναγία), πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τρεις ημέρες προτού αυτός συμβεί και άρχισε να προετοιμάζεται κατάλληλα.

Προσεύχεται στο όρος των Ελαιών και δίνει τα υπάρχοντά της σε δύο γειτόνισσές της χήρες. Επειδή κατά την ημέρα της Κοίμησής της δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, καθώς κήρυτταν «απανταχού γης», μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Μοναδικός απών ο απόστολος Θωμάς.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο διέμενε η μητέρα του Θεανθρώπου.

Ας επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Ανδρέα για να λάβουμε την ευλογία της Παναγίας μας. Η εικόνα θα βρίσκεται στον ναό έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Οι φωτογραφίες είναι απο τον τόπο όπου η Παναγιά τρεις μέρες πριν την Κοίμηση Της, πήρε το μήνυμα από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ:

Ο ΝΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΜΕΓΑΛΥΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ»,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.
Ο ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?