Δραστηριότητες για τις εποχές!

από Love Teaching by Archodoula
12 λεπτά ανάγνωσης

Με αφορμή την 5η ενότητα του βιβλίου της γλώσσας της Β δημοτικού οι μαθητές της Α & Β τάξης στο πλαίσιο της συνδιδασκαλίας προσέγγισαν διαθεματικά τις εποχές, τους μήνες και τις μέρες της εβδομάδας! Δείτε αρχικά μία ανάρτηση που αναφέρεται στους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Ακούσαμε το μελοποιημένο τραγούδι “Οι εποχές του χρόνου” της φίλης μου Ελένη Καραμέρου, η οποία όταν ήταν μαθήτρια συμμετείχε στον παιδικό διαγωνισμό ποίησης «Ελάτε να γίνουμε ποιητές…. τα παιδιά γράφουν ποιήματα» γράφοντας το παρακάτω υπέροχο ποίημα για τις εποχές του χρόνου!

Ο τροχός του χρόνου

Οι μαθητές κατασκεύασαν τον τροχό του χρόνου που θα τους βοηθάει στην αποτελεσματικότερη αποστήθιση και κατανόηση της διαδοχής των μηνών και των εποχών του έτους!

Ιδέα και υλικό από το https://www.teachingtherapy.com/

Ο τροχός της εβδομάδας

Η ιδέα και το υλικό είναι από το site https://www.popi-it.gr/

Εκπαιδευτικό παζλ

Φτιάξαμε εκπαιδευτικό παζλ με τη διαδοχή των εποχών!Μερικές μαθήτριες της Α τάξης το έφτιαξαν κατά την ώρα του διαλείμματος καθώς ασχολούμαστε με ευχάριστες κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες περνώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας!

Εκπαιδευτικό παιχνίδι “Τα παιδιά του χρόνου”

Παίξαμε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με στόχο την εμπέδωση της σειράς των μηνών του έτους και της αντιστοίχισης τους στις εποχές στις οποίες ανήκουν.

Κολάζ

Οι δύο τάξεις με άψογη συνεργασία έφτιαξαν το κολάζ των εποχών του έτους με τις αντίστοιχες δραστηριότητες κάθε εποχής και στο κέντρο τοποθέτησαν το δέντρο των εποχών! Κάθε εποχή συνοδευόταν από το τραγούδι της!

Σελιδοδείκτες “Ουράνιο τόξο”!

Κατασκευάσαμε σελιδοδείκτες “ουράνιο τόξο” καθώς μετά από μια χειμωνιάτικη καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο που μας γεμίζει αισιοδοξία, γαλήνη και χαρά!

Ατομικό καδράκι

Οι μαθητές έφτιαξαν ατομικό καδράκι “Το δέντρο των εποχών” όπου φαίνεται η εναλλαγή των εποχών στη φύση!

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ” Μήνες και εποχές”

Ένα ευχάριστο παιχνίδι γνώσης με τους μήνες και τις εποχές, με χαρούμενες εικόνες & 2 γλώσσες: Ελληνικά & Αγγλικά! Πόσες και ποιες είναι οι εποχές; πόσοι και ποιοι είναι οι μήνες του χρόνου; Ποια είναι τα φρούτα, οι δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν κάθε μήνα; Ποιο μήνα είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καρναβάλι, οι σχολικές εξετάσεις;

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν τα φρούτα, τις δραστηριότητες και τις ιδιαίτερες στιγμές που χαρακτηρίζουν κάθε μήνα και αντιλαμβάνονται τις διαφορές των εποχών. Το παιχνίδι διαθέτει μέθοδο αυτοδιόρθωσης που επιτρέπει στο παιδί να ελέγξει μόνο του αν έδωσε τη σωστή απάντηση χωρίς τη βοήθεια ενήλικα.

Παιχνίδι μνήμης με θέμα τους μήνες

Ο δικός μου τροχός των εποχών!

Για το τέλος, σας παρουσιάζω τον δικό μου τροχό των εποχών που είχα φτιάξει όταν ήμουν μαθήτρια της Α δημοτικού.

Δημιουργός: Αρχοντούλα Γ.

Διαδραστικό παιχνίδι!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?