Το γράμμα Ηη-Μήλα και καμήλα

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Ο Καραγκιόζης μας αρέσει και μόλις είδαμε την εικόνα του μαθήματος χαρήκαμε πολύ! Μία παράσταση με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη και τον Μορφονιό!Μαθαίνουμε σήμερα το “Η” του ήλιου που μοιάζει με μία σκάλα!

Ας αρχίσουμε για εξάσκηση, με τα ¨Γραμματάκια στη σειρά, για πρωτάκια όλο χαρά!”

Πηγή: Στην τάξη – Παύλος Κώτσης

Για να δούμε στη συνέχεια ένα βίντεο και να ακούσουμε το αντίστοιχο τραγούδι για τον ορθογραφικό κανόνα της κατάληξης των θηλυκών από την κυρία Σιντορέ!

Πηγή: Μαθαίνω Διασκεδάζοντας – Κυρία Σιντορέ

Η Μυρσίνη και η Φροσύνη

η Δανάη και η Φανή

ήτα θέλουν – ήτα στο τέλος

αφού έχουν μπροστά το η!

by Nasoufiparthenopi
https://teacherini.weebly.com/
https://teacherini.weebly.com/
https://teacherini.weebly.com/

Μαθαίνουμε τα λαχνίσματα

Με τον όρο λαχνίσματα (από το ουσιαστικό “λαχνός”), λαγχανίσματα (από το ρήμα “λαγχάνω”) ή κληρωσιές ονομάζονται παιδικά κυρίως τραγούδια με μονότονο παραδοσιακό ρυθμό, που λέγονται πριν από την έναρξη ομαδικών παιχνιδιών όπως το κρυφτό, προκειμένου να καθορισθεί με κλήρο είτε ο πρώτος, είτε ο τελευταίος από τον οποίο θ΄ αρχίσει η παιδιά. Συνήθως τον κλήρο αποτελεί η τελευταία συλλαβή των τραγουδιών αυτών. Στα τραγούδια μπορεί να υπάρχουν και ερωτοαποκρίσεις, οπότε από τις συλλαβές αυτών καθίσταται πιο δύσκολο να βρεθεί εκ των προτέρων σε ποιόν θα τύχει η τελευταία συλλαβή.

Μετά το πρωταρχικό ερώτημα “Να τα βγάλουμε;”, κάποιο παιδί – συνήθως αυτό που έκανε την ερώτηση – κάνει τη “μάνα” και αφού όλα τα υπόλοιπα παιδιά (από δύο και πάνω) αποδέχονται τη πρόσκληση, κάνουν κύκλο και η μάνα αρχίζει το τραγούδι (λαγχάνισμα).

Hahana Kids
Baby Walrus
Zouzounia TV
Παναγιωτης Καλαντζης

Καλή σας διασκέδαση!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?