Έναρξη λειτουργίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία – CINEDU

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Η νέα πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
ξεκίνησε τη λειτουργία της.

Το CINEDU είναι μια πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία, σχεδιασμένη για να συστήσει τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν κατάλογο τουλάχιστον 92 σύγχρονων ταινιών, ελληνικής, ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς παραγωγής, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και animation. Παράλληλα, θα παρέχει πρόσβαση σε πρωτότυπο συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά διαμορφωμένο για χρήση στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Το CINEDU φιλοδοξεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να εισάγει τον κινηματογράφο στα σχολεία. Η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ταινίες για προβολή και μελέτη στο πλαίσιο των μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες μετά από εγγραφή, ενώ θα παρέχεται αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη με τη μορφή helpdesk.

Με στόχο την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, οι ταινίες θα υποτιτλιστούν, ενώ αυτές που
απευθύνονται σε νεότερο κοινό, θα μεταγλωττιστούν.

To έργο «Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα εδώ. Η πρόσβαση στις ταινίες και στο εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μετά τη σχετική εγγραφή τους.
Ακολουθήστε το CINEDU στο Facebook & στο Instagram.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?