«Ομάδα για μονογονείς από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις»

Photo by Belle Co on Pexels.com

Έναρξη ομάδας για γονείς που για οποιονδήποτε λόγο μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους, από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις. Οι ομάδες για μονογονείς σχεδιάστηκαν έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση των γονέων που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουν, αντιμετωπίζουν επιπλέον προκλήσεις στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Ορισμένα από τα θέματα που θα διαπραγματευτεί η ομάδα με βιωματικό τρόπο (δηλαδή μέσα από συζήτηση,  μελέτη περιπτώσεων, ασκήσεις κ.ά.) αφορούν τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και την ενίσχυση δεξιοτήτων επικοινωνίας, αναγνώρισης συναισθημάτων, οριοθέτησης και αυτοεκτίμησης των γονέων.

Η ομάδα θα πραγματοποιήσει έναν κύκλο 8 δια ζώσης εβδομαδιαίων συναντήσεων και θα γίνεται κάθε Τετάρτη από 15 Φεβρουαρίου 2023 έως και 5 Απριλίου 2023. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35, 1ος όροφος) και οι ώρες θα είναι 17:30 έως 20:00.  Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν, αλλά επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Πρόληψης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα μονογονέων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: κ. Θωμαΐς Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός) ή στο email: kpachaia@pat.forthnet.gr, στην ιστοσελίδα: https://kpachaia.gr/ και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ “Κ α λ λ ί π ο λ ι ς”

Ν. Ε. Ο. Πατρών – Αθηνών 35, Πάτρα

Τηλ/Fax 2610 226948 – 2610 623290

E-mail: kpachaia@pat.forthnet.gr

Web: www.kpachaia.gr

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Τιμωρίες: το σκεφθήκατε;

Αρνητικές επιπτώσεις από την πολύωρη έκθεση σε οθόνες σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Διαδικτυακό σεμινάριο «Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας στο ψηφιακό κόσμο: Προκλήσεις & Δυνατότητες» 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More