Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς: «Πώς να τα βγάλω πέρα με τον αυτισμό;»

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στις 7 μ.μ.
Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η ζωή για ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού δεν είναι ούτε απλή ούτε χωρίς προβλήματα. Μπορεί όμως να γίνει καλύτερη, όταν έχει την κατάλληλη υποστήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, με την πεποίθηση ότι η απόκτηση νέων ικανοτήτων απαιτεί επιμονή και συνεχή εξάσκηση, ταυτόχρονα όμως ότι με τη σωστή καθοδήγηση όλοι μπορούν να τα καταφέρουν, οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το περιοδικό Τaλκ διοργανώνουν webinar με τίτλο «Πώς να τα βγάλω πέρα με τον αυτισμό;». Το webinar φιλοδοξεί να βοηθήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους ειδικούς παιδαγωγούς να στηρίξουν το παιδί με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να βελτιώσει την επικοινωνία και τις κοινωνικές του δεξιότητες στο σπίτι, στο σχολείο και γενικά στην καθημερινή του επαφή με τους άλλους ανθρώπους.

Θα συζητηθούν οι θεματικές:

  • Τι είναι η ΔΑΦ;
  • Τα παιδιά με ΔΑΦ στο σπίτι, στο σχολείο, στην κοινωνία
  • Διαχείριση σώματος και μυαλού από τα παιδιά με ΔΑΦ
  • Υποστήριξη των παιδιών με ΔΑΦ στην Ελλάδα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Για να παρακολουθήσετε, κάντε κλικ παρακάτω ή πληκτρολογήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα:

Meeting ID 828 9126 9527
Passcode 766143

Το webinar βασίζεται στο βιβλίο των Elizabeth Verdick και Elizabeth Reeve Στο φάσμα του αυτισμού: Οδηγός καθημερινής επιβίωσηςΠαραδείγματα και συμβουλές για τα παιδιά και τους γονείς τους, έναν κατατοπιστικό οδηγό και χρήσιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ώστε να βοηθήσουν το παιδί με ΔΑΦ να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να βελτιώσει την επικοινωνία και τις κοινωνικές του δεξιότητες στο σπίτι, στο σχολείο και γενικά στην καθημερινή του επαφή με τους άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε ΕΔΩ τέσσερις αληθινές ιστορίες παιδιών με ΔΑΦ που μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες. Οι ιστορίες αυτές και άλλες πολλές παιδιών με ΔΑΦ περιλαμβάνονται στο βιβλίο (τα ονόματα και διάφορες λεπτομέρειές τους έχουν αλλάξει για να προστατευτεί η ιδιωτικότητά τους). 

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?