Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από το Τμήμα Νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές παρακολούθησαν με βιωματικό τρόπο μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, ανταποκρινόμενη στο πολυδιάστατο εκπαιδευτικό έργο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αχαΐας.

Τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών παρείχαν στους μαθητές βασικές γνώσεις όπως: σειρά παροχής Πρώτων Βοηθειών, Φαρμακείο, Περιποίηση Τραύματος, Ρινορραγία με συμμετοχή των μαθητών στις επιδείξεις και στην πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων για καλύτερη εκμάθηση. Δείτε εδώ την παρουσίαση των πρώτων βοηθειών για παιδιά.

Συμβουλές για αποφυγή ατυχημάτων και Πρώτων Βοηθειών

KidsBabyBus HD

Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν από μία νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια του ΕΕΣ και μία εθελόντρια του ΕΕΣ κι είχαν διάρκεια 2 διδακτικές ώρες.

Πρόγραμμα GIVELIFE 112

Αnimation που μας βοηθά να ξέρουμε τον αριθμό στον οποίο η κλήση σε μία ενδεχόμενη κρίσιμη στιγμή, θα αποβεί σωτηρία για έναν συνάνθρωπο μας, αλλά και για μας τους ίδιους. Επίσης θα αναγνωρίσουμε τις τρεις ομάδες “Ηρώων επαγγελματιών διασωστών” (ασθενοφόρο, αστυνομία, πυροσβεστική). Πάντα πρέπει να υπενθυμίζουμε στους μεγαλύτερους, να παραχωρούν προτεραιότητα στα οχήματα αυτά.

Radio Pitsiriki

Μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κατεβάστε τον οδηγό πατώντας εδώ κι εδώ για μαθητές γυμνασίου!

Πώς σταματάει μόνη της μια αιμορραγία?

Human Nature

Λίγα λόγια για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι του Ε.Ε.Σ. είναι:

– Σε καιρό πολέμου: η συνδρομή και επικουρία στο έργο της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας, η νοσηλευτική περίθαλψη τραυματιών και ασθενών, καθώς και η προστασία των αιχμαλώτων, του άμαχου πληθυσμού και των θυμάτων πολέμου.

– Σε καιρό ειρήνης:
 η αρωγή και συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το Κράτος και κοινωνικούς φορείς, ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει άκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο φροντίζοντας τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας.  Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του.  Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενεργοποιείται σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για την αποστολή διεθνούς βοηθείας

Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, και συνεχίζει να επιτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Αν θέλετε δείτε κι αυτά...

Τιμωρίες: το σκεφθήκατε;

Συμμετοχή στη Διεθνή Ημέρα Δράσης “Έξυπνα Σχολεία χωρίς Πλαστικά”

Επίσκεψη στη σχολική βιβλιοθήκη

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More